Mijloace de transport pericol public. Un tramvai a deraiat şi a izbit violent o maşină. Circulaţia a fost blocată

Mijloace de transport pericol public. Un tramvai a deraiat şi a izbit violent o maşină. Circulaţia a fost blocată

Tramvaiul a deraiat şi a lovit un taxi FOTO botosaneanul.ro

Un tramvai a deraiat în municipiul Botoşani. Vagoanele au ajuns de-a latul drumului măturând totul în cale. Vagonul s-a izbit într-un taxi care circula pe stradă. Circulaţia a fost blocată aproape o oră, iar botoşănenii consideră tramvaiele un adevărat pericol public şi cer retragerea lor din circulaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimii doi ani, tramvaiele au devenit o adevărată spaimă pentru botoşăneni. Sar de pe şine tot mai des şi sunt la un pas de a provoca un dezastru. Vineri după-amiază un tramvai a deraiat de pe şine în cea mai circulată zonă a oraşului şi a produs un accident rutier. 

Vagonul tramvaiului a sărit de pe şine şi a ajuns de-a curmezişul drumului, lovind puternic un taxi care circula regulamentar pe Calea Naţională. Impactul a fost foarte puternic, iar taxiul aproape aruncat pe trotuar. Printr-o minune şoferul maşinii a scăpat nevătămat. Până la venirea unei macarele, tramvaiul a blocat traficul timp de o oră. În urma incidentelor provocate mulţi botoşăneni cer retragerea tramvaielor din circulaţie. 

Acestea sunt foarte vechi iar calea de rulare este efectiv distrusă întreţinută mai mult cu aparatul de sudură. După deraierea tramvaiului şi provocarea accidentului rutier, firma Eltrans, societatea cu capital de stat care administrează tramvaiele în Botoşani, a fost amendată cu  14.500 de lei. Primăria Botoşani a accesat deja un proiect cu finanţare europeană pentru înlocuirea căii de rulare şi a tramvaielor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: