Metoda „Stareţul“: cum erau păcăliţi credincioşii de doi elevi pe reţelele sociale. Tinerii cereau bani în numele unei mănăstiri din judeţul Botoşani

Metoda „Stareţul“: cum erau păcăliţi credincioşii de doi elevi pe reţelele sociale. Tinerii cereau bani în numele unei mănăstiri din judeţul Botoşani

Cei doi escroci au cerut bani credincişilor în numele stareţului de la Mănăstirea Cozancea( foto). Preferaţi erau cei plecaţi în străinătate FOTO skytrip.ro

O nou metodă de a păcălii oamenii pe internet a fost pusă la cale de doi tineri din Botoşani. Aceştia au făcut o pagină online pe o reţea socială şi, în numele stareţului, cereau bani credincioşilor plecaţi la muncă în străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi tineri din Botoşani, elevi la un liceu cu profil tehnologic, dar care au trecut şi pe la Seminarul Teologic, au elaborat o nouă metodă de dat ţepe pe internet. După metoda ”Accidentul”, ei au  apelat la metoda ”Stareţul” şi făceau bani pe spinarea credincioşilor.
 
Cereau sute de euro pentru o mănăstire
 
Cei doi elevi au fost iniţial la mănăstirea Cozancea din judeţul Botoşani, unde l-au rugat pe stareţ să facă o pagină pe o reţea socială mănăstirii, pentru credincioşi. 
 
Iniţial stareţul Cleopa Străchinaru le-ar fi dat voie să facă o pagină pe internet pentru popularizarea mănăstirii. După ce ar fi dispărut mai multe obiecte bisericeşti, stareţul a rupt colaborarea cu tineri în vârstă de 16 şi respectiv 18 ani. 
 
Aceştia au continuat însă să administreze pagina mănăstirii în folosul propriu. Se dădeau drept stareţul mănăstirii şi vorbeau cu credincioşii, cerându-le bani. Mai precis, au păcălit o familie din satul botoşănean Zlătunoaia, plecaţi la muncă în Spania. În numele stareţului, le-au cerut pentru mănăstire suma de 150 de euro. 
 
Credincioşi, oamenii au făcut donaţia în conturile celor doi escroci. Aceştia au mai cerut bani şi au reuşit să-i mai facă pe botoşănenii din Spania să mai doneze încă 50 de euro. Când ulterior ”stareţul” le-am mai cerut 200 de euro, oamenii l-au sunat pe adevăratul stareţ, Cleopa Străchinaru, cerând lămuriri. 
 
Urmăriţi de poliţie pentru înşelăciune
 
După ce a discutat cu familia din Spania, stareţul a anunţat Poliţia, dând semnalmentele celor doi tineri. Oamenii legii au plecat pe urmele celor doi tineri, urmând să vadă dacă nu cumva au mai înşelat şi alţi credincioşi, care nu s-au mai interesat dacă sumele de bani ajung la mănăstire sau nu. Contul de pe reţeaua socială a fost suspendat, fiind preluat de oamenii de la mănăstire.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările