Maternitatea din România unde medicii nu mai fac avorturi la cerere. Sunt acceptate doar avorturile terapeutice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Botoşani a declarat că la Maternitatea din localitate nu se mai fac avorturi la cerere. El a mai spus că în anul 2018 nu a mai avut loc niciun avort la cerere, doar terapeutice.

De la începutul anului 2018, medicii de la Maternitatea Botoşani nu au mai făcut avorturi la cerere. Doar avorturi terapeutice, adică urgenţele medicale. Informaţia a fost oferită de Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Mavromati“ din Botoşani. O posibilă explicaţie ar fi motivele religioase invocate de medicii de la Maternitate, spune pentru Hotnews medicul Ştefan Bercea.

Purtătorul de cuvânt a transmis şi într-o conferinţă de presă că la Maternitea Botoşani nu se mai fac avorturi la cerere, fără să comenteze cu acea ocazie şi care este motivul. ”În Maternitatea din Botoşani începând cu anul 2018, nu se mai practică avorturi la cerere. Medicii din cadrul Maternităţii nu fac avorturi la cerere”, spune medicul Ştefan Bercea.

Contactat ulterior de Hotnews.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean a precizat că de fapt medicii refuză să mai facă avorturi la cerere din motive religioase: ”Din motive religioase, medicii din Botoşani nu doresc să mai facă avorturi la cerere, ci doare avorturi terapeutice, iar decizia nu a aparţinut spitalului, ci medicilor Secţiei de Obstetrică Ginecologie, care au decis să refuze acest serviciu medical din motive religioase”.

Ulterior Ştefan Bercea nu a mai putut fi contactat de jurnaliştii altor publicaţii, pentru a detalia răspunsul său, având telefonul închis.  

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Interviu: adevărata problemă a României nu o reprezintă liceenii care mimează sexul oral, ci faptul că ocupăm locul I în UE la mame minore

Cum îl lăudau unii români pe Ceauşescu pentru decretul privind interzicerea avorturilor: dictatorul era invitat la botezul copiilor

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite