Majorările salariale ale medicilor şi asistenţilor pun pe butuci Spitalul Judeţean din Botoşani: toţi  banii se duc pe lefuri

Majorările salariale ale medicilor şi asistenţilor pun pe butuci Spitalul Judeţean din Botoşani: toţi  banii se duc pe lefuri

Spitalul Judeţean ”Mavromati” nu are niciun ban pentru funcţionare în anul 2015 FOTO Adevărul

Decizia Guvernului de a majora salariile personalului medical din spitale riscă să bage în faliment cea mai mare unitate spitalicescă cu paturi din judeţul Botoşani. Şefii de la Consiliul Judeţean anunţă că Spitalul Judeţean „Mavromati” nu are aproape niciun ban pentru funcţionare, pentru că tot bugetul se duce pe salarii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şefii de la Consiliul Judeţean din Botoşani spun că Spitalul Judeţean ”Mavromati” cu toate secţiile sale din judeţ, este numai bun de închis. De vină spun aceştia este decizia Guvernului de mări salariile asistenţilor şi medicilor cu 100 de lei. În aceste condiţii spun şi cei din conducerea spitalului, cheltuielile cu salariile cresc cu 400.000 de lei. ”Abia am intrat în noul an şi deja avem un deficit de 400.000 de lei, adică această majorare salarială. Dacă mai punem la socoteală şi bonurile de masă care trebuie date angajaţilor situaţia este gravă”, spune Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. 

Spital cu 0 lei pentru utilităţi şi medicamente

Corneliu Mihai, directoul Spitalului Judeţean a anunţat deja conducerea judeţului, că nu are niciun ban pentru funcţionare. Mai precis bani pentru ca spitalul să funcţioneze, cu menirea pentru care a fost construit. Nu sunt bani nici pentru medicamente, utilităţi sau mâncare. Aproape toţi bugetul se duce pe salarii. ” De la Casa de Asigurări de Sănătate, spitalul primeşte 71 de miliarde de lei vechi. Dar asta în condiţiile cele mai bune. Adică suma maximă, şi este posibil să primească şi mai puţin. Din aceşti bani 70 de miliarde se duc pe salarii. Au crescut de la 66 de miliarde la 70. Ce mai rămâne pentru funcţionare ?”, spune şeful Consiliului Judeţean.

Soluţii de avarie

În momentul de faţă singura şansă sunt creditele, alocările suplimentare de la Consiliul Judeţean sau rectificările bugetare. Deşi în ultimul caz, bolnavii nu pot aştepta o rectificare. Şefii de la Consiliul Judeţean caută soluţii bugetare, pentru a reuşi să facă spitalul să funcţioneze şi să plătească şi salariile în acelaşi timp. Spitalul Judeţean ”Mavromati” are în subordine toate fostele spitale din judeţ, după descentralizare, cu mii de angajaţi. La un moment dat datoriile spitalului au ajuns nivelul de 7 milioane de lei.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările