Jale în agricultură: Mai puţin de 10% din terenurile agricole din judeţul Botoşani sunt însământaţe

Jale în agricultură: Mai puţin de 10% din terenurile agricole din judeţul Botoşani sunt însământaţe

Doar 3000 de hectare de teren agricol au fost arate şi însămânţate

Din cauza secetei, pământul nu poate fi arat. De însămânţări nici nu poate fi vorba.  Un bob de cereale nu a fost aruncat în tot judeţul.

În jur de 3000 de hectare de teren agricol din cele 38.000 înregistrate în tot judeţul au fost arate şi însămânţate până la această oră. Secară şi rapiţă s-a plantat în zona Prutului şi cam atât.

Niciun bob de grâu , porumb sau alte cereala nu s-a aruncat pe pământ. „ Nu se poate intra pe ogoare. Pământul este uscat. Rupi plugurile de uscat ce este.Nimeni nu se încumetă să  strice seminţele şi să muncească degeaba pe timp de secetă", a spus Florin Marţolea, şef Direcţia Agricolă Botoşani.

Timp ar mai fi pentru campania agricolă dar trebuie ca vremea să ţină cu fermierii. „ Trebuie să plouă măcar cu 40 de litri pe metru pătrat vreo trei, patru zile continuu ca să poată începe campania de toamnă", a mai spus Florin Marţolea.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: