Investiţia turistică a anului în Moldova. Parcul de agrement premiat de Asociaţia Municipiilor din România

Investiţia turistică a anului în Moldova. Parcul de agrement premiat de Asociaţia Municipiilor din România

Parcul de agrement de la Cornişa FOTO btstudio.ro

Parcul Regional de Agrement de la Cornişa, cel mai mare aqua park din  Moldova, este considerat a fi investiţia turistică a anului în România. De altfel, reprezentaţii Asociaţiei Municipiilor din România, în cadrul unei gale anuale desfăşurate recent la Bucureşti, au acordat premiul cel mare Primăriei Botoşani pentru acest obiectiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Botoşani a obţinut, luni seară, în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România, premiul cel mare pentru excelenţă în promovare turistică, culturală şi sportivă. Această distincţie a fost obţinută datorită inaugurării în acest an a parcului regional de agrement Cornişa, considerat cel mai mare din Moldova şi unul dintre cele mai mari şi moderne din România. La Gală au participat prewmierul Ludovic Orban, dar şi membri ai Guvernului, gala fiind organizată sub patronajul preşedintelui României. Parcul de agrement de la Cornişa este considerat, de altfel, investiţia anului în materie de turism în estul ţării, înregistrând în numai câteva luni un record de vizitatori. 

 

„O recunoaştere naţională a eforturilor noastre“

 
Parcul de agrement Cornişa, inaugurat la începutul acestei veri, după mai mulţi ani de lucrări, a devenit atracţia turistică numărul 1 în Moldova. Compus dintr-o zonă de aqua park, dar şi un centru de spa, pe lângă multe alte obiective sportive şi turistice, baza de agrement de la Cornişa a fost considerată investiţia numărul unu în estul României în acest an. Acest fapt a fost confirmat de premiul obţinut de Primăria Botoşani pentru această investiţie la Gala Asociaţiei Municipiilor din România. Botoşani a aplicat la categoria şase, adică ”excelenţă în promovarea culturală, turistică şi sportivă”, mizând pe investiţia de la Cornişa.
 
Pantinoarul de la Cornişa FOTO botosaneanul.ro 
 
Primăria Botoşani a obţinut marele premiu, după prezentarea făcută parcului de agrement, dar şi a cifrelor care indicau impactul investiţiei şi afluxul de turişti. „Este o recunoaştere naţională a rezultatului spectaculos al eforturilor noastre de a pune Botoşanii, cu ajutorul complexului de la Cornişa, pe harta turistică a României. Ca botoşăneni, putem să ne mândrim cu bijuteria de la Cornişa, apreciată de întreaga ţară”, spune Cătălin Flutur, edilul din Botoşani. 
 
Complex turistic întins pe 50 de hectare
 
Parcul de agrement de la Cornişa este un adevărat gigant. Este întins pe o suprafaţă de 50 de hectare, chiar pe versantul de la ieşirea din municipiul Botoşani către municipiul Suceava, un uriaş parc în care se află diferite obiective turistice şi sportive. Are o zonă impresionată de aqua park atât la exterior, cât şi în interior, zonă de SPA, bazin olimpic, patinoar, terenuri de fotbal indoor şi outdoor, teren de baschet, de tenis, skate park, zonă de căţărări.
 
Piscină interioară la Cornişa FOTO btonline.ro
 
Totodată, există o atracţie unicat în România, un râu artificial de river-rafting, unde se pot organiza competiţii naţionale şi internaţionale. Parcul Regional de la Cornişa a costat o sumă uriaşă, aproximativ 20 de milioane de euro şi a presupus şi un efort financiar al administraţiei locale. Investiţia a fost realizată greoi, lucrările întânzindu-se pe o perioadă de aproximativ 6 ani, pe durata a două mandate de primar. Proiectul a fost iniţiat de primarul Cătălin Flutur, continuat cu mari dificultăţi pe toată perioada mandatului primarului Ovidiu Portariuc şi în cele din urmă finalizat în ultimul al celui de-al treilea mandat al lui Flutur.
 
Magnet pentru turiştii din toată ţara
 
După inaugurarea parcului de agrement, acesta a devenit una dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova. În lunile de vară, numărul vizitatorilor a fost uriaş, depăşind aşteptările. Numai în cele trei zile de lansare a parcului au fost înregistraţi peste 70.000 de vizitatori, iar apoi, la fiecare trei zile, peste 7.500 de oameni îi treceau pragul. 
 
Săptămâna river-rafting la Botoşani FOTO stirilevivafm.ro
 
În weekend-uri, toată vara s-a stat la coadă, la Cornişa. Pe timpul iernii, funcţionează baza de aqua park şi spa interioară, patinoarul şi terenurile sportive acoperite. Baza de agrement Cornişa este subordonată Primăriei Botoşani. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: