Iarna târzie a lăsat sute de familii fără curent la Botoşani. Ninsoarea a blocat TIR-uri şi a făcut maşinile să derapeze

Iarna târzie a lăsat sute de familii fără curent la Botoşani. Ninsoarea a blocat TIR-uri şi a făcut maşinile să derapeze

Drumarii au intervenit pe drumul Botoşani-Suceava din cauza zăpezii abundente FOTO Cosmin Zamfirache

Ninsoarea şi temperaturile scăzute dau bătăi de cap la Botoşani. Două tiruri au derapat în şanţ iar 6 localităţi au rămas fără curent din cauza condiţiilor meteo defavorabile. Codul galben a fost prelungit şi se aşteaptă intemperii masive la nivelul judeţului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condiţiile meteo din ultimele 48 de ore dau bătăi de cap autorităţilor şi locuitorilor judeţului Botoşani. În special în zonele nordice ale judeţului a nins abundent, iar vântul a suflat în rafale suficient de puternice pentru a provoca defecţiuni la reţeaua electrică. Mai mult decât atât, în timpul nopţii şoferii de camioane au avut de furcă cu ninsoarea şi drumurile acoperite cu zăpadă. Meteorologii au anunţat vineri dimineaţă înrăutăţirea vremii, ninsoarea fiind urmată de îngheţ şi polei.

Drumuri înzăpezite şi maşini ajunse în şanţ
 
Noaptea de joi spre vineri a fost marcată de ninsori abundente în anumite zone ale judeţului Botoşani. În special în nord, dar şi pe drumul Botoşani-Suceava, căile rutiere au fost acoperite cu zăpadă, fiind necesară intervenţia constantă a drumarilor cu freze şi pluguri. Din cauza drumului acoperit cu zăpadă, două autoturisme au derapat în şanţurile de la marginea drumului, iar pe zona de pod ce desparte judeţele Botoşani şi Suceava, patru TIR-uri au rămas blocate o bună perioadă de timp.
 
”A nins destul de puternic, zăpada a fost de 5-7 centimetri,şi am avut patru TIR-uri care nu erau echipate corespunzător, nu aveau cauciucuri de iarnă şi am rugat Poliţia Rutieră să-i tragă pe dreapta până am reuşit noi să degajăm partea carosabilă. Am avut probleme şi pe ruta Botoşani-Vârful Câmpului începând de aseară de la ora 19.00 până astăzi dimineaţă. Am acţionat cu 8 utilaje şi cu 125 de tone de material antiderapant”, precizează Viorel Zacreţchi, şef Secţia Drumuri Naţionale Botoşani. În momentul de faţă însă, la Botoşani nu mai ninge, şi niciun sector de drum nu este blocat sau afectat de zăpadă.
 
Botoşăneni rămaşi pe întuneric
 
Totodată vântul puternic şi ninsoarea de noaptea trecută a lăsat în beznă sute de familii. Mai precis este vorba de 6 localităţi din mediul rural, în special din nordul judeţului Botoşani. Aici vântul a bătut cu o viteză de peste 60 de kilometri pe oră afectând puternic reţeaua electrică. Toate sunt gospodării săteşti. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările