Grevă pe termen nelimitat la Penitenciarul Botoşani. Gardienii reclamă că nu se simt în siguranţă şi cer demisia lui Tudorel Toader

Grevă pe termen nelimitat la Penitenciarul Botoşani. Gardienii reclamă că nu se simt în siguranţă şi cer demisia lui Tudorel Toader

Angajaţii de la Penitenciarul Botoşani intră în grevă pe termen nelimitat FOTO Adevărul

Gardienii de la Penitenciarul Botoşani au intrat în grevă pe termen nelimitat. Aceştia refuză să mai facă ore suplimentare şi alte activităţi care nu sunt prevăzute în fişa postului. Într-o etapă ulterioară, angajaţii Penitenciarului ameninţă că nu vor mai veni efectiv la serviciu dacă, până la aceea dată, nu vor fi asigurate condiţiile de siguranţă cerute. Totodată, aceştia au cerut demisia ministrului Tudorel Toader.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţii Penitenciarului Botoşani au intrat în grevă pe termen nelimitat. Aceştia sunt nemulţumiţi că trebuie să facă ore suplimentare, activităţi care nu sunt prevăzute în fişa postului şi totodată din cauza numărului redus al gardienilor nu se mai simt în siguranţă la serviciu. Aceştia cer demisia ministrului Justiţiei Tudorel Toader şi ameninţă că nu vor mai veni efectiv la serviciu.

 
Prostest de amploare la Penitenciar
 
De la 1 august angajaţii Penitenciarului Botoşani refuză să mai facă ore suplimentare şi deasemenea să facă activităţi care nu sunt prevăzute în fişa postului. Aceasta este prima etapă anunţă sindicatul Novo Legis din Penitenciarul Botoşani. ” Într-o prima etapă, începând cu 1 august 2018, angajaţii din penitenciare refuză efectuarea de ore suplimentare şi alte atribuţii decât cele specifice funcţiilor ocupate, asigurându-se doar activităţile ce ţin strict de siguranţă penitenciarului chiar dacă acest lucru ar însemna ca drepturile deţinuţilor să nu fie acordate în totalitate.
 
Acţiunile de protest se extind cu pichetarea penitenciarului iar în luna octombrie ne alăturăm celorlalte sindicate din penitenciare afiliate FSANP, cu mitinguri în uniformă la Ministerul Justiţiei, la Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu marş de protest între cele două instituţii.„, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului. Gardienii se plâng că personalul nu este suficient. Angajaţii existenţi sunt nevoiţi să facă ore suplimentare şi totodată se plâng că nu îşi pot face serviciul în siguranţă, în aceste condiţii. 
 
Gardienii cer demisia ministrului 
 
Ultima formă de protest va fi efectiv greva generală. Adică angajaţii de la Penitenciar nu vor mai intra la serviciu, dacă nu este suplimentat personalul şi practic dacă nu se mai fac angajări. ”Tot în luna octombrie ca ultimă formă de protest, angajaţii din penitenciar vor refuza să intre în serviciu în cazul în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea misiunilor în condiţii de siguranţă”, se arată în acelaşi comunicat. Totodată sindicaliştii cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Iată lista completă cu revendicările angajaţilor de la Penitenciarul Botoşani.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: