FOTO Verginel Gireadă vrea să organizeze un protest cu sicrie şi cruci în Capitală

FOTO Verginel Gireadă vrea să organizeze un protest cu sicrie şi cruci în Capitală

"Drumul mortii" a mai facut doua victime FOTO Adevarul

Deputatul botoşănean vrea ca rudele şi prietenii tuturor celor care şi-au pierdut viaţa în accidente petrecute pe drumul ce leagă Suceava de Botoşani să participe la protest.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Zeci de morţi şi sute de răniţi. Acesta este bilanţul tragic al accidentelorpetrecute pe drumul ce leagă municipiul Botoşani de Suceavă. Joi, alţi doi oameni şi-au pierdut viaţa după ce maşina în care se aflau a intrat într-un tir. A treia victimă, un tânăr de doar 23 de ani, se zbate între viaţa şi moarte pe patul unui spital din Iaşi.  Acesta este şi motivul pentru care deputatul Verginel Gireadă cere fonduri pentru reabilitarea drumului în care nu s-au investit bani, decât pentru plombări. 
 
Vrem să mergem cu cruci, coroane, sicrie goale la Bucureşti. Este păcat ca din ce în ce mai des avem decese pe acest drum şi nu mi se pare normal. Nu are o ţara întreagă atâtea victime cât avem noi în judeţul Botoşani. Consider că ar trebui să ne dăm toţi parlamentarii mână cu mână şi să atacăm acest subiect, să ne unim forţele, iar promisiunile să devină fapte, a declarat deputatul Verginel Gireadă. 
Cu doar o zi înainte de cumplitul accident de joi dimineaţă, Verginel Gireadă a susţinut o declaraţie emoţionanţă privind necesitatea refacerii drumului Botoşani –Suceava si Botosani - Targu Frumos. 
 
Acesta nu e doar demersul unui parlamentar al României. Este demersul unui om care nu vrea sa aibă pe constiinţă, în anii mandatului său, zecile şi chiar sutele de victime omeneşti care se vor adăuga celor deja prinse în statistici. Avem cu toţii acasă, soţii, copii şi nepoţi, nu ne putem asuma vina de a-i trimite la moarte pe cei dragi şi alţii asemeni lor, pentru ca dacă tot nu sunt bani, nu ne pasă, a spus Verginel Gireadă. 
Acesta a dat atunci şi câteva exemple de accidente cumplite în care şi-au pierdut viaţa tineri din judeţul Botoşani.  
 
 
El a amintit şi de vremurile în care “Drumul morţii” a fost scos de la finanţare  în fiecare an. 
2009: Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale scoate judeţul Botoşani de pe lista priorităţilor la repararea drumurilor naţionale. Aceasta, în condiţiile în care demersurile şi presiunile durau deja de 10 ani de zile, cu o medie de 300 de accidente pe an numai pe şoseaua morţii, E 58, tronsonul Botoşani – Suceava. 
 2010: Botoşaniul a fost scos, din nou, de pe harta investiţiilor. Cu toate că drumul Botoşani-Suceava era prevăzut pentru reabilitare într-un plan multianual al Ministerului Transporturilor. 
 2011: Modernizarea la Botoşani- Suceava, respectiv Botoşani- Tg.Frumos, nu a fost inclusă nici în bugetul pe 2011. Şi asta în condiţiile în care, din nou, promisiuni au existat, inclusiv din partea Ministerului Transporturilor. 
 2012: 31 de morţi pe şoselele din judetul Botoşani, 105 accidente grave, 272 de accidente uşoare, 31 de morţi, 90 de răniţi grav. În 2012, numai pe DE 58 s-au petrecut 15 accidente grave, soldate cu moartea a opt persoane şi rănirea gravă a altor 16. Şi ajungem în 2013, când Botoşani – Suceava şi Botoşani- Târgu Frumos sunt din nou tăiate de pe lista de investiţii. Iar întreaga presă arată în direcţia noastră şi a Guvernului Victor Ponta că dăm dovadă de ignoranţă în ceea ce priveşte alocarea banilor pentru modernizarea drumurilor. Şi rămânem cu „Drumul căruţelor”, adică drumul Botoşani-Târgu Frumos, o ruşine pentru judeţul Botoşani şi pentru noii aleşi din această legislatură, adică…noi. şi-a amintit deputatul botoşănean 
În urmă cu aproape un an de zile, pe drumul ce leagă Botoşanioul de Suceava, în zona localităţii Huţani,  şi-a pierdut viaţa şi fostul subprefect de Botoşani, Paul Secrieru.
 
 

Paul Secrieru a murit i urma unui accident petrecut pe drumul Botosani-Suceava FOTO Adevarul

Imagini din aceeasi galerie
  • Paul Secrieru a murit i urma unui accident petrecut pe drumul Botosani-Suceava FOTO Adevarul
  • Doi aomeni au murit, joi dimineata, in urma unui accident de pe Drumul Mortii FOTO Adevarul
  • Accident cumplit pe Drumul Mortii FOTO Adevarul
  • Salvatorii nu au mai putut face nimic pentru doi oameni care au murit pe loc FOTO Adevarul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările