FOTO ”Interferenţe” de toamnă cu artişti plastici. Expoziţie naţională de pictură dedicată artistului Aurel Mocanu Agrippa

FOTO ”Interferenţe” de toamnă cu artişti plastici. Expoziţie naţională de pictură dedicată artistului Aurel Mocanu Agrippa

Salonul de pictură ”Interferenţe. În prin plan o lucrare a pictorului Liviu Şoptelea FOTO Cosmin Zamfirache

La Botoşani, octombrie este o lună a artelor plastice. În municipiul în care s-a născut Eminescu are loc o expoziţie de pictură cu lucrări inedite, unele avant-garde dedicată pictorului Aurel Mocanu Agrippa, trecut în nefiinţă acum 15 ani. Expun pictori de renume botoşăneni dar şi artişti plastici din mai multe judeţe ale ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toată luna octombrie la Galeriile de Artă ”Ştefan Luchian” din municipiul Botoşani pot fi admirate lucrările de artă a zeci de artişti români, contemporani. 
 
Mai precis este vorba de Salonul Naţional de Arte Vizuale ”Interferenţe” ajuns la a patra ediţie, dedicat în această toamnă pictorului Aurel Mocanu Agrippa. Expun artişti din toată ţara.
 
Lucrări inedite şi avant-garde
 
În cadrul Salonului expun artişti plastici din Botoşani, Bucureşti, Bacău, Bistriţa, Constanţa, Cluj, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Suceava, Timiş şi Vîlcea, printre care întâlnim nume sonore la nivel local sau naţional printre care Liviu Şoptelea, Florin Grosu, Tonitza Andronic,Silviu Babii, Valentin Barbălată,Liz Martoncsak,Alfred Schupler,Laura Ungureanu, Marta Deleanu, Ana Maria Rugescu, Gheorghe Huivan,Aurelian Antal, Florin Prodan şi mulţi alţii. Sunt prezentate şi lucrări inedite FOTO Cosmin Zamfirache
 
În general lucrările expuse sunt inedite, pe alocuri avant—garde precum ”instalaţiile” lui Silviu Babii, sau ”aranjamentele” cu capete de bovine, porţi decrepite şi zăvoare ruginite. Totodată impresionează şi expresia plastică inedită a pictorului Liviu Şoptelea, care de altfel este şi curatorul expoziţiei. Intrarea la expoziţie este gratuită iar programul de vizitare este zilnic în intervalul orar 9.00-17.00.
 
Expoziţie în memoriam
 
Aşa cum am precizat, expoziţia organizată în memoria pictorului Aurel Mocanu Agrippa(1940-2000). Aurel Mocanu poreclit ”Agrippa” s-a născut la Botoşani şi este cotat ca unul dintre cei mai importanţi artişti plastici ai generaţiei sale. 
Lucrare a pictorului Aurel Mocanu Agrippa FOTO clisoteca.mnac.ro
 
După terminarea Facultăţii de Arte Plastice a Institutului Pedagogic Bucureşti se întoarce la Botoşani, unde are o carieră stufoasă, lucrând în mai multe domenii. Ca artist, Aurel Mocanu a impresionat prin răbdare dar şi prin translaţii de la figurat la concret.  ”Agrippa rămâne eminamente liric, hrănit din darul culorii", spune despre el criticul de artă Constantin Prut. Aurel Mocanu a expus de-a lungul vieţii în România dar şi în Elveţia, Germania, China, Portugalia,Franţa şi Olanda.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 

Nud din cadrul Salonului Interferente

Imagini din aceeasi galerie
  • Nud din cadrul Salonului Interferente
  • Exemplu de ”instalație” a pictorului Silviu Babii
  • Pictură inedită la Salonul din Botoșani
  • Sunt exponate de pictură dar și de sculptură
  • Salonul reunește lucări a numeroși artiști din țară
  • Expoziția poate fi vizitată zilnic
  • Intrarea la Salonul expozițional este liberă
  • Sunt prezentate și lucrări inedite
  • Sunt prezente și opere de artă avant-garde
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările