FOTO Drapel de 150 de metri purtat pe braţe pentru unirea Basarabiei cu România. Botoşaniul a găzduit manifestări unioniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 130 de tineri au purtat pe braţe, 150 de metri de drapel românesc, prin tot Botoşaniul. Acţiunea, intitulată ”Uniţi sub acelaşi tricolor„  a simbolizat dorinţa de unire a basarabenilor cu România. Manifestările unioniste au fost coordonate de Asociaţia ”Acţiunea 2012”.

Sâmbătă la ora 13.00, peste 130 de tineri s-au adunat în faţa Muzeului Judeţean de Istorie din Botoşani. Aveau cu ei însemnele naţionale, tricolorul brodat pe haine, vopsit pe obraji sau legat la încheietura mâinii. Mulţi dintre aceştia erau originari din Republica Moldova însoţiţi de botoşăneni. Toţi aceşti militau pentru o singură cauză: unirea Basarabiei cu România. 

Mai mulţi participanţi împărţeau pliante cu expunerea motivelor pentru care România ar trebui să se unească cu Basarabia, printre acestea aflându-se: limba,cultura şi etnia comune. De organizarea acţiunii pro-unioniste s-a ocupat Asociaţia ”Acţiunea 2012”, care desfăşura în paralel manifestări asemănătoare şi în alte oraşe ale ţării. 

Ads by RandomPriceAd Options

Ads by RandomPriceAd Options

”Tricolorul este un simbol naţional şi mai ales al unităţii naţionale. Prin această acţiune încercăm să conştitizăm oamenii că doar Prutul ne desparte. Acţiunea 2012 îşi propune să realizeze idealurile generaţiilor trecute, prezente şi viitoare. În principal, visul românilor de pe ambele maluri ale Prutului de a trăi în acelaşi stat”, a precizat Ovidiu Maxim, coordonatorul din Botoşani al Asociaţiei ”Acţiunea 2012”. 

După ce au fost împărţite pliantele şi banderolele tricolore,  întregul grup a purtat pe braţe desfăşurat un tricolor lung de 150 de metri. Uriaşul drapel a fost purtat pe braţe prin tot oraşul, militanţii oprindu-se în Centrul Istoric al Botoşaniului, la statuia ce îl întruchipează pe unul dintre eroii românii ai Primului Război Mondial, maiorul Gheorghe Ignat. Aici au fost intonate cântece patriotice, s-a dansat o horă a unirii şi au fost lansate mesaje pro-unioniste. La acţiune s-au alăturat şi mulţi botoşăneni convinşi din mers de mesajul patriotic transmis de organizatori. La eveniment nu a participat nicio oficialitate.

citiţi şi:

VIDEO Tricolor de 150 de metri, simbol al unirii Basarabiei cu România, desfăşurat pe străzile oraşului Buzău

FOTO Drapelul de Luptă al Batalionul "Putna", înmânat noului comandant

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite