Fiscul vinde terenuri la preţuri de nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Direcţiei de Finanţe Botoşani încearcă să scape, fără succes, de bunurile recuperate de la agenţi economici. Proprietăţile imobiliare scoase la licitaţie de Direcţia Generală a Finanţelor Publice nu trezesc interes, în ciuda reducerilor mari de preţ.

Citeşte şi:Bonusuri de la fisc la impozitarea persoanelor fizice autorizate

Niciun client nu se mai iveşte la licitaţiile la care Fiscul botoşănean scoate la vânzare terenuri şi clădiri recuperate de la agenţii economici cu datorii mari.
Investitorii se arată total dezinteresaţi chiar şi de suprafeţele perfecte pentru construcţii, cu acces la utilităţi. Dacă anul trecut un astfel de teren se vindea şi cu 50 de euro metrul pătrat, acum şefii Fiscului speră să poată vinde măcar cu 10 euro. „Sunt terenuri din municipiu, cu acces la utilităţi, pentru care altădată se înghesuiau ofertanţi, chiar dacă preţul depăşea 40 de euro pe metrul pătrat. Acum, nici cu preţul redus nu se prezintă nimeni. Am avut şi cazuri în care a trebuit să organizăm 8 sau chiar 10 licitaţii“, a spus Petru Luca, director ajunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Botoşani.


Reducere de la 600.000 la 285.000 de lei 


Firma Rotconi, cu activitate în domeniul construcţiei, a reuşit să se facă datoare la stat cu aproape 800.000 de lei. În primăvara anului trecut, Fiscul a organizat o primă licitaţie pentru a-şi recupera paguba, fiind scos la vânzare un teren în valoare de 600.000 de lei. Luna aceasta, după micşorarea preţului, acelaşi teren va fi scos la licitaţie cu un preţ de pornire de 285.000 de lei.


„S-a mers până la reducere de 50% pentru o suprafaţă de teren de 5.700 de metri pătraţi, în zona Cişmea, zonă foarte bună pentru investiţii, cu acces la utilităţi. L-am şi împărţit în loturi, dar nu s-a prezentat nimeni. Am micşorat preţul şi vom merge din nou cu licitaţii. E posibil să ajungem să vindem şi cu şase euro pe metrul pătrat, un chilipir“, a mai spus Luca Petru.


Investitorii îşi ţin banii la ciorap


Specialiştii spun că investitorii preferă să păstreze banii în depozite bancare. „Piaţa este în declin, iar lumea îşi ţine banii la bancă“, a declarat Dan Chiriac, şef Serviciu Colectare Venituri şi Executare Silită din cadrul Fiscului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite