Festival naţional de lectură la Botoşani: Eminescu omagiat în oraşul natal cu poezie,grafică,proză şi desen

Festival naţional de lectură la Botoşani: Eminescu omagiat în oraşul natal cu poezie,grafică,proză şi desen

La sfârşitul acestei săptămâni va fi organizat la Botoşani Festivalul Naţional de Lectură FOTO Biblioteca Judeţeană Botoşani

La sfârşitul acestei săptămâni la Biblioteca Judeţeană din Botoşani este organizat Festivalul Naţional de Lectură. Evenimentul este dedicat poetului botoşănean şi naţional Mihai Eminescu. Vor fi organizate numeroase activităţi artistice, de la literatură la plastică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, 5 iunie, va fi organizat, la Botoşani, Festivalul Naţional de Lectură la Biblioteca Judeţeană ”Mihai Eminescu”. 
 
Acest festival este un eveniment premergător, aşa cum anunţă şi reprezentanţii bibliotecii, comemorării zilei de 15 iunie, data morţii poetul Mihai Eminescu, născut în municipiul Botoşani. 
 
”Eminesciana”
 
Festivalul Naţional de Lectură de altfel a şi fost denumit ”Eminesciana” şi se află la a ediţia a VIII a. Evenimentele culturale din cadrul festivalului vor avea loc la Secţia de Împrumut Carte pentru Copii între orele 15.00 şi 18.00. Festivalul va cuprinde mai două secţiuni : creaţie şi recitare. 
 
În cadrul acestor secţiuni vor fi prezentate poezii, expoziţii de grafică, realizare de copertă de carte, eseuri. Totodată la recitare vor fi concursuri de recitare, pentru solişti şi cor. Evenimentul este organizat în colaborare cu şcoala gimnazială numărul 11 din Botoşani.
 
”Creionând pe Eminescu”
 
Totodată începând cu  15 iunie la Filiala nr.1 Griviţa a Bibliotecii Judeţene din Botoşani va fi deschisă expoziţia ”Creionând pe Eminescu”, organizată de bibliotecarii Alexandru Vasilache şi Mihai Cornaci. Este vorba de o expoziţie de grafică inspirată din viaţa şi opera poetului, expunere de carte despre Eminescu, precum şi colecţia de calendare  ”Eminescu 2010-2014”. Expozanţii sunt din Bucureşti, Ana Iacob, Mihai Iacob şi Mihai Cătruna.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările