Angajaţii de la Drumuri Naţionale pregătesc un genocid al şoselelor în această iarnă. Autorităţile judeţene se revoltă: ”Să nu îşi bată joc de drumuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deszăpezire FOTO Adevărul
Deszăpezire FOTO Adevărul

Secţia Drumuri Naţionale de la Botoşani nu mai are antiderapant iar stocurile de nisip sunt pe terminate. În aceste condiţii drumarii vor folosi sare. Acest material este coroziv şi riscă să distrugă porţiuni  întregi de şosea după dezgheţ.

Cum se întâmplă aproape în fiecare an Secţia de Drumuri Naţionale este mereu prinsă pe picior greşit de ninsoare. Stocurile de nisip, folosite de drumari pe post de antiderapant sunt infime şi deja s-a ajuns la fundul sacului. Doar 600 de tone de nisip au fost achiziţionate de lipsă de fonduri.

 În loc de antiderapant, şefii de la Drumuri Naţionale au anunţat în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă întrunită joi la Prefectură că  vor să folosească sare, material de care au din belşug. ”Stocul de nisip ajunge pentru două săptămâni de intervenţie. Vom creşte concentraţia de sare, fiindcă avem un stoc de 1500 de tone”, a declarat Vasile Gherase şeful Secţiei de Drumuri Naţionale. 

Sarea însă este un material puternic coroziv şi riscă să distrugă asfaltul pe şosele. ”Sarea face prăpăd în asfalt. Îl macină şi asta mai ales dacă stă mult pe el, cum se întâmplă de obicei până topeşte gheaţa”, a precizat un şef de tronson de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.  

Şefii de la Consiliul Judeţean sunt revoltaţi şi cer Companiei de Drumuri Naţioanle să cumpere antiderapant. Solicit public  CNADR şi Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani să facă rost de materialele antiderapante necesare. Să nu mai împrăştie sare, pentru că, după iarnă nimeni nu  îşi asumă responsabilitatea distrugerii lor. Să nu îşi bată joc de drumurile naţionale şi să rezolve problema”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu.  

Conform normativului AND 525 este prevăzută combaterea poleiului pe drumuri numai cu materiale chimice, printre care şi sarea, sau clorura de calciu. Singura alternativă în aceste condiţii la împăştierea de sare este clorura de calciu.

citiţi şi:

 Cât costă deszăpezirea unui kilometru de drum în Teleorman

Deszăpezirea pe drumurile naţionale din Vrancea se face cu o firmă din domeniul agricol. Umbrărescu rămâne doar cu segmentul Bîrseşti-Ojdula

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite