Dovezile privind existenţa OZN-urilor. Cele mai controversate cazuri ce au dus la credinţa în vizitele omuleţilor verzi

Dovezile privind existenţa OZN-urilor. Cele mai controversate cazuri ce au dus la credinţa în vizitele omuleţilor verzi

Imaginile cu presupuse OZN-uri au invadat lumea virtuală FOTO www.mirror.co.uk

Extratereştrii, creaturile din alte lumi, dar şi navele lor au invadat imaginaţia, dar şi spaţiul public decenii la rând. De-a lungul timpului, au apărut dovezi menite să arate că de fapt obiectele zburătoare neidentificate şi „omuleţii verzi“ sunt realitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Obiectele Zburătoare Neidentificate sau pe scurt OZN au declanşat o adevărată isterie la nivel mondial în primele decenii după cel de-Al Doilea Război Mondial. Pentru tot mai mulţi oameni existenţa unor lumi populate în galaxie sau în galaxiile învecinate, a unor fiinţe extratereste şi a navelor futuriste folosite de aceşti, a devenit o convingere şi chiar un soi de religie. 

Zeci de mii de poze, dovezi şi mărturii s-au adunat de-a lungul timpului privind existenţa OZN-urilor şi a extratereştrilor. Au existat inclusiv persoane care mărturiseau că au intrat în contact sau au fost răpite de aceste fiinţe. De fiecare dată autorităţile au negat fenomenele paranormale prezentate, adâncind şi mai mult obsesia pentru extratereştrii. 

Mai mult decât atât, refuzul autorităţilor de a confirma oficial existenţa OZN-urilor a creat un curent ce elaborează teorii ale conspiraţiei şi valuri de acuze privind ascunderea dovezilor. Goana după OZN-uri a început în jurul anilor 50 când au început să se aduna numeroase dovezi, în special în Statele Unite, cu privire la existenţa extratereştrilor. Multe dintre aceste dovezi au făcut obiectul unor lucrări documentate, cu mărturii complete ale celor care au fost de faţă.
 
Descoperirea uluitoare de la Roswell

Probabil cel mai mediatizat şi discutat caz a fost cel de la Roswell din New Mexico, SUA. În 1947, se presupune că au fost recuperate resturi dintr-o dintr-un OZN prăbuşit la Roswell, inclusiv cadavrele a doi extratereştrii. ”Indiferent de convingerea fiecăruia privind extratereştrii, niciodată nu au fost dezbateri mai aprinse, decât asupra evenimentelor care au avut loc lângă micuţul oraş Roswell din New Mexico în vara anului 1947. 

Cunoscut drept Incidentul de la Roswell, acest eveniment a devenit cea mai celebrată întâlnire cu un OZN din toate timpurile şi a pus în mişcare entuziaştii ca nimic altceva. Numeroşi martori, inclusiv foşti militari şi membrii respectabili ai comunităţii, au venit cu poveşti despre fiinţe humanoide, tehnologii extraterestre şi muşamalizări ale Guvernului.”, precizau colonelul Richard L. Weaver şi locotenentul James McAndrew din cadrul Aviaţiei Americane în cadrul raportului ”The Roswell Report: Fact versus Fiction in the New Mexico Desert”. 

Practic ceea ce s-a întâmplat la Roswell a dat naştere cu adevărat fenomenului OZN şi al extratereştrilor. Pe scurt, în 1947, conform diferitelor mărturii, publicaţii printre care şi Roswell Daily Record şi mai apoi a numeroaselor lucrări dedicate acestui incident, un obiect zburător neidentificat s-a prăbuşit lângă oraşul Roswell în New Mexico. Mărturiile abundă. Rămăşiţele obiectului au fost găsite de fermierul W.W. “Mack” Brazel în timp ce călărea în apropierea ranchului. Acesta mărturisea că a găsit un material ciudat şi un şanţ adânc înfipt în pământ. Descoperirea a fost raportată maiorului Jesse Marcel ofiţer în  509th Bomb Group staţionat lângă Aerodromul militar din Roswell. 

Controversa extratereştrilor

Din clipa în care au fost anunţate autorităţile iar jurnaliştii de la Roswell Daily Record au făcut public incidentul s-a declanşat o întreagă isterie. Au apărut numeroase mărturii. În cartea lui Don Schmitt şi Kevin Randle doi specialişti în OZN, ”A History of UFO Crashes”, sunt detaliate toate aceste mărturii. În această lucrare se precizează că de fapt OZN-ul prăbuşit la Roswell era urmărit de radarele militare de două zile, iar un martor, William Woody, care locuia lângă Roswell a văzut cu ochii lui cum pe 4 iulie, un obiect uriaş şi strălucitor s-a prăbuşit. Bineînţele zona în care se prăbuşire OZN-ul a fost înconjurată de autorităţi, păzită de armată, iar accesul a fost restricţionat. 

Cu toate acestea dovezile şi mărturiile au continuat să apară. Inclusiv maiorul Jesse Marcel preciza că a ţinut în mână o bucată de metal indestructibilă, cu diferite caractere indescifrabile pe lungimea acestuia. Între timp au intrat şi extratereştrii în scenă. Mai precis Glenn Dennis un legist care muncea la Ballard Funeral Home spunea că a fost contactat de la baza aeriană şi întrebat cum pot fi conservate trupurile expuse mai multă vreme factorilor de mediu. Acesta continuă povestea şi spune că a aflat în cele din urmă cu ajutorul unei asistente că era vorba de trupurile a doi extratereştrii. Au urmat apoi imaginile care au făcut înconjurul lumii cu disecţia unor extratereştrii. Presa americană a  început să publice materiale pe baza declaraţiilor martorilor. „ Forţele Aeriene au anunţat astăzi că au descoperit un disc zburător”, a titrat The Associated Press. Agenţii de presă din toată lumea au început să se intereseze de aceast eveniment. 

Lămuriri oficiale

Forţele Aeriene, armata dar şi Guvernul erau acuzaţi că tăinuiesc probele privind existenţa extratereştrilor şi muşamalizează cazul. Au fost întocmite numeroase rapoarte şi au fost efectuate cercetări. Varianta oficială nu coincide cu cea a pasionaţilor de OZN-uri. Mai precis autorităţile au dezvăluit că la Roswell a căzut de fapt un balon meteorologic de mare altitudine, experimental, construit în cadrul unui proiect secret numit MOGUL. Cu toate acestea suspiciunile privind muşamalizarea probelor şi a cazului au continuat. Mai mult decât atât suspiciunile au fost alimentate odată ce Daily Mail a publicat o serie de documente digitale printre care şi o notă a agentului Guy Hottel. În cadrul acestei note se arată că un investigator de la Air Force mărturisea că în anii 50 au fost recuperate trei OZN-uri prăbuşite. 

OZN-uri în secolul al XIX lea

Pentru specialişti perioada în care isteria OZN-urilor s-a înteţit a fost cea a Războiului Rece. Cercetătorii David Clarke şi Andy Roberts spun că aceste fenomen s-a generalizat odată cu anii 50 atunci când mărturiile şi dovezile privind existenţa OZN-urilor s-au înteţit. Aceşti specialişti consideră isteria OZN-urilor un fenomen social apărut în preajma Războiului Rece şi în faţa unei ameninţări reprezentată de un război atomic cu URSS. Cu toate acestea există mărturii privind apariţia OZN-urilor cu mult înainte de instaurarea Războiului Rece. O bună dovadă o reprezintăcartea jurnalistului Frank Edwards, intitulată sugestiv ”Farfuriile zburătoare o chestiune serioasă”. 

Aici sunt relatate întâmplări şi mărturii chiar de la sfârşitul secolului al XIX lea. De exemplu pe 21 aprilie 1897 cultivatorul Alexander Hamilton din Le Roy, Kansas povestea. „Lunea trecută, noaptea, pe la orele 10 şi 30 de minute, am fost treziţi de animalele care făceau zgomot. M-am sculat, zicându-mi că probabil buldogul meu făcea pozne, dar deschizând uşa, am văzut, spre marea mea mirare, că o navă aeriană cobora încet deasupra fâneţei mel, la circa două sute de metri de casă. După ce-am chemat pe vătaf, Gid Heslip, şi pe fiul meu Wall, am înşfăcat nişte topoare şi am alergat spre ţarcul vitelor. Între timp nava coborâse încet până pe la vreo zece metri deasupra solului, iar noi ne apropiasem de ea cam la cinzeci de metri. 

Era în formă de ţigară de foi, având o lungime cam de o sută de metri şi dedesubt avea o cabină. (...) nava era ocupată de şase dintre cele mai ciudate fiinţe pe care le-am văzut vreodată. Cei din navă bolboroseau ceva, dar n-am putut înţelege niciun cuvânt din ceea ce spuneau”, preciza fermierul citat în cartea lui Frank Edwards. În aceeaşi mărturisire, femierul spunea că extratereştrii i-au furat şi o vacă. Fermierul şi toţi ceilalţi martori au jurat că toate cele spuse erau reale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările