Doliu în cultura botoşăneană. Unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti din ţară a încetat din viaţă

Doliu în cultura botoşăneană. Unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti din ţară a încetat din viaţă

Constantin Lupu (primul din stanga, sus) a pus bazele grupului Datina FOTO creatiebt.ro

Constantin Lupu, unul dintre cei mai apreciaţi profesori de muzică dar şi un cunoscut violonist pe plan naţional, a murit duminică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Născut în comuna Sagna din judeţul Neamţ, Constantin Lupua urmat şcoala primară în satul natal. A absolvit liceul "Roman Vodă" din judeţul Roman, pentru ca din anul 1971 să urmeze cursurile Conservatorului George Enescu din Suceava, Facultatea de Compoziţie şi Muzicologie, secţia Pedagogie, pe care le absolvă în 1975, fiind licenţiat ca profesor de muzică. 
 
După finalizarea studiilor, în anul 1975, Constantin Lupu a fost angajat la Centrul Judeţean de Îndrumare a Creaţiei Populare şi a Mişcării Artistice de Masă Botoşani. La acestă instituţie, care între timp şi-a schimbat denumirea în Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, Constantin Lupu a  lucrat ca metodist la compartimentul muzica pana in luna aprilie 2012, cand a iesit la pensie inainte de termen. 
 
A pus bazele grupului Datina şi a colaborat la realizarea câtorva culegeri de folclor din judeţ, alături de nume ca Pavel Delion, Dumitru Chiriac şi Gheorghe Cojocaru, fiind apreciat de Emilia Comişel, Constantin Arvinte, Speranţa Rădulescu sau Şerban Lupu.
 
Constantin Lupu a încetat din viaţă, duminică după amiază, din cauza unei boli. 
 
Cititi si: 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările