Doctori cu care Botoşaniul se mândreşte: Psihiatrul Nicolae Vlad, medic de top

Doctori cu care Botoşaniul se mândreşte: Psihiatrul Nicolae Vlad, medic de top

Psihiatrul Nicolae Vlad

Medicul Nicolae Vlad este unul dintre doctorii care au câştigat aprecierea cititorilor, a juriului de specialitate şi a redacţiei „Adevărul" în cadrul campaniei „Doctorii cu care Botoşaniul se mândreşte". În urma voturilor, medicul s-a clasat pe locul II în topul doctorilor de elită  

Ştiri pe aceeaşi temă

Născut pe 19 aprilie prilie 1946, în localitatea prahoveană Balta Doamnei, medicul Nicolae Vlad s-a remarcat prin activitatea profesională desfăşurată  trei decenii în nordul Moldovei.

În anul 1977, Nicolae Vlad a absolvit Facultatea de Medicină Iaşi şi până în anul 1991 a fost medic şef la dispensare din Iaşi şi Botoşani. Pasionat de psihiatrie, Vlad devine medic specialist psihiatru cu acte în regulă şi este numit director la Spitalul de Neuropsihiatrie Botoşani, spital pe care l-a condus mai bine de 20 de ani.

Yassin Jaber, locul III in topul medicilor de elită!

Radu Malancea, locul IV în topul medicilor de elită!

Tamara Ciofu, locul v în topul medicilor de elită! 

 În anul 1995, medicul Nicolae Vlad devine doctor în medicină şi se face remarcat şi prin numeroasele publicaţii în domeniul psihiatriei. "Psihopatiile în semnificaţia clinică şi relaţionala", "35 de ani de Asistenţă Psihiatrică în Botoşani , vol.I-II", „ "Comportamentul deviant", "Valenţe ale terapiei hipno - sugestive" şi peste 60 de lucrări publicate în reviste de specialitate sunt o parte din lucrările doctorului care este membru al Societăţii Internaţionale pentru Studiul Tulburărilor de Personalitate. De asemenea, Vlad face parte din Consiliului de conducere al Asociaţiei Psihiatrică Româna - Comisia pentru Asistenţă Psihiatrică şi Reformă dar şi din Asociaţia Balint România dar şi al Comisiei Antidrog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Figură marcantă a lumii medicale, medicul Nicolae Vlad a tratat mii de pacienţi de-a lungul carierei şi este convins că omul sănătos este un bolnav care se ignoră.

Start campanie "Doctorii cu care Botoşaniul se mândreşte": Vezi criteriile de concurs!

Convins că menirea sa este să trateze sufletul şi mintea seminilor săi, doctorul a căutat metode alternative de a-şi ajuta pacienţii. Dincolo de medicamente şi tratamente de ultimă generaţie, medicul este convins că arta poate ajuta mult în vindecare pacienţilor. De aceea a pus bazele unui program de terapie prin muzică, pictură şi dans. „ Dacă vindeci sufletul, vindeci şi mintea", crede medicul care este convins că adevăraţii nebuni sunt dincolo de porţile spitalului. „Adevăraţii nebuni sunt în libertate. Ai mei au propria lume, au fantasmele lor, trăiesc cu ele, îi ferim zim de pericolele apărute în viaţa lor şi a celor din jur şi îi protejăm",a spus dr. Nicolae Vlad.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru a afla cine este medicul de pe locul I.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: