DNA, chemat să facă legea la Garda Financiară Botoşani

Laur Nechita, fost comisar şef, picat la examen, susţine că are dovezi scrise că testarea a fost aranjată. El este convins că listele publicate au fost modificate în urma unor telefoane date de persoane influente. Iniţial promovat, după câteva minute listele au fost schimbate.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Garda Financiară Botoşani a izbucnit ieri un scandal de proporţii după ce fostul şef al instituţiei,  Laur Nechita, a acuzat conducerea centrală de fraudarea examenului în urma căruia cinci comisari au fost declaraţi respinşi şi apoi disponibilizaţi.
Comisarul a anunţat că va depune plângere penală împotriva şefilor săi de la Bucureşti pentru abuz în serviciu şi că a sesizat DNA despre faptul că examenul de la Suceava a fost aranjat. Respins la interviu, el a depus contestaţie şi a promovat examenul, dar numai pentru câteva minute. Listele cu numele comisarilor care au luat examenul au fost publicate pe site-ul Comisariatului General, dar în scurt timp au fost schimbate cu altele în care numele comisarului Laur Nechita nu mai apărea printre cei promovaţi.

Fostul comisar şef este convins că listele au fost schimbate ca urmare a intervenţiei unor agenţi economici importanţi din Botoşani, care doreau ca el să fie dat afară de la Garda Financiară.

„Am tot sunat la comisariat să cer explicaţii. Nu am primit până acum niciun răspuns. Mi-am luat avocat şi voi depune plângere penală la DNA, care va trebui în baza probelor să decidă cine este vinovat. Evident că voi cere şi daune morale, însă nu m-am gândit ce sumă voi pretinde“, a spus  Laur Nechita.

Şefii de la Bucureşti: „examenul ca la carte“

În prima listă, publicată luni pe site-ul Gărzii Financiare la ora 13.00, comisarul  Laur Nechita figura, alături de alţi şapte contestatari, ca fiind admis cu un punctaj de 64,67. Câteva minute mai târziu, listele au fost înlocuite.
Şefii Gărzii Financiare a României spun însă că ultimele rezultate afişate sunt cele corecte şi că fostul şef al Gărzii Financiare Botoşani nu fost în stare să răspundă la întrebările comisiei de examinare.

„După ce pică examenul sunt nemulţumiţi de rezultate. Răspunsurile sunt consemnate, comisia a fost din alte judeţe pentru a nu fi suspiciuni de fraudă, iar cei care vor să reclame nu au decât să o facă. Domnul Nechita ar fi trebuit să răspundă corect la întrebări pentru că erau de nivel mediu şi ar fi trebuit să ştie răspunsurile, mai ales că a deţinut funcţia de comisar şef. Pot să vă asigur că acest concurs s-a desfăşurat ca la carte“, a declarat Sorin Florea, adjunctul Comisariatului General al Gărzii Financiare a României.

Şi ceilalţi comisari care au picat examenul vor da în judecată instituţia. Printre ei se află şi Daniel Moruzi, care a ocupat şi funcţia de subprefect. „Eu nu am dovezi clare cum are Laur Nechita, dar voi face o acţiune în instanţă în care voi cere anularea concursului pentru că a fost organizat cu încălcarea mai multor legi“, a spus Daniel Moruzi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările