Descinderi DNA la sediul PNL şi la Consiliul Judeţean Botoşani. Sunt bănuite fapte de corupţie şi deturnări de fonduri

Descinderi DNA la sediul PNL şi la Consiliul Judeţean Botoşani. Sunt bănuite fapte de corupţie şi deturnări de fonduri

Consiliul Judeţean Botoşani a fost vizat în această dimineaţă de DNA. FOTO: Cosmin Zamfirache

Sediul PNL Botoşani şi Consiliul Judeţean Botoşani sunt ţinta unor descinderi DNA. Procurorii caută indicii privind săvârşirea unor fapte de corupţie în perioada 2010-2014, dar sunt bănuite şi deturnări de fonduri de către foşti preşedinţi ai Consiliului Judeţean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri dimineaţă, procurorii DNA au descins la sediul filialei judeţene PNL şi la Consiliul Judeţean Botoşani. Procurorii însoţiţi de jandarmi au căutat şi ridicat dovezi într-o cauză penală care vizează fapte de corupţie şi deturnare de fonduri. 

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2010-2014.”, se arată într-un comunicat emis de DNA, Serviciul Teritorial Suceava.

Luare de mită şi lideri politici în vizorul DNA

Deocamdată neoficial se vorbeşte de acuzaţii grave şi fapte care pot duce la condamnări. Mai precis se presupune că ar fi vorba de lideri politici din cadrul PNL care ar fi luat mită pentru favorizarea firmelor la licitaţii organizate de Consiliul Judeţean. 

Totodată, se presupune că există o deturnare de fonduri substanţială pentru organizarea unor festivaluri în perioada vizată de anchetatori adică 2010-2014. Urmează ca după ridicarea probelor să fie citaţi şi nominalizaţi şi suspecţii. În cadrul realizării anchetei a fost implicat şi SRI.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările