Descinderi la cartelul drogurilor din Penitenciar: un grup infracţional din Botoşani este bănuit că a umplut puşcăria cu substanţe interzise

Descinderi la cartelul drogurilor din Penitenciar: un grup infracţional din Botoşani este bănuit că a umplut puşcăria cu substanţe interzise

Mascaţii au răscolit Penitenciarul Botoşani căutând drogurile FOTO ziarebotosani.ro

Descindere de amploare în Peniteciarul Botoşani. Mascaţiii de la DIICOT au căutat droguri la deţinuţii încarcereaţi, dar în principal la un bărbat suspectat că ar fi umplut puşcăria cu substanţe interzise primite de la alţi complici aflaţi în libertate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, procurorii DIICOT au dispus reţinerea a patru bărbaţi, bănuiţi că ar fi constituit un adevărat cartel al drogurilor în Penitenciarul Botoşani. Toşi cei patru au fost aduşi de mascaţi la sediul DIICO pentru audieri. În paralel, luptătorii antri-drog au răscolit Penitenciarul după substanţe interzise.
 
Cantităţi mari de droguri în Penitenciar
  
Angajaţii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Botoşani au desfăşurat de la începutul anului investigaţii privind adevărate afaceri cu droguri în Penitenciarul din Botoşani. 

Mai precis aceştia bănuiau că în puşcărie funcţionează un grup infracţional bine organizat, care introduceau în spatele gratiilor cantităţi foarte mari de droguri. Procurorii spun că din reţea făceau parte atât deţinuţi, cât şi membrii ai familiilor acestora care le aduceau drogurile ascunse în haine sau papuci. Drogurile ar fi fost procurate de fratele din Paşcani al unui deţinut, considerat suspectul principal şi cel care conducea operaţiunile.  

”Acţiunea  a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, majoritatea acestora fiind persoane private de libertate, aflate în Penitenciarul Botoşani. Activitatea grupului a constat în efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efecte psihoactive. Acestea erau introduse în Penitenciar în anumite obiecte de îmbrăcăminte sau încălţăminte”, spune procurorul Viorel Porumb, şeful DIICOT din Botoşani.
 
Curaţi la percheziţii
 
După ce au fost răscolite celule din Penitenciar, în primul rând ale suspecţilor, au fost găsite, opt telefoane mobile,nouă cartele SIM şi carduri de memorie. Nu au fost găsite însă drogurile.Cu toate acestea se pare că sunt deja dovezi împotriva celor acuzaţi, urmând ca procurorii să stabilească cu exactitate cine erau furnizorii şi cum aveau loc tranzacţiile.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările