Datornicii la căldură, executaţi silit

Datornicii  la căldură, executaţi silit

Societatea are de recuperat datorii astronomice de la populaţie

Pe primul loc în topul restanţierilor este un doctor care nu a mai plătit facturile din 2004. Zeci de botoşăneni riscă să rămână fără case după Sărbătorile de Paşte pentru că au fost acţionaţi în judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Şefii societăţii Termica au decis să facă toată demersurile pentru a recupera o parte din cele 9 milioane de lei, constituind datoriile populaţiei. Aceştia au anunţat că din aprilie vor începe executarea silită a celor care înregistrează restanţe şi de şase ani. În topul primilor zece datornici se află medici, dar şi pensionari care abia au cu ce trăi. Una dintre aceste persoane este Elena Roşu, o pensionară de 70 de ani care cu 600 de lei pe lună trebuie să-şi întreţină toată familia.

Cu lacrimi în ochi, femeia a spus că nu are nicio şansă să-şi achite toate datoriile, care doar către societatea de termoficare sunt de peste 17.000 de lei. „Nu-mi mai amintesc de când nu am mai plătit, dar nu am de unde. Am o pensie de 600 de lei. Sunt văduvă şi nimeni din casă nu lucrează. Trebuie să-mi hrănesc cu banii aceştia copiii şi nepoţii. Este greu şi nimeni nu mă crede“, a spus femeia. Aceasta a afirmat că nu vrea să rămână fără casă şi va încerca să mai achite o parte din restanţe.

Pe lângă facturile la căldură, femeia mai are facturi la apă de 3.000 de lei şi impozite de încă 1.500 de lei.

Medicul cu datorii de 24.600 de lei

Potrivit reprezentanţilor Termica, pe primul loc în topul datornicilor se află medicul Mihai Cârţu, care are de plătit facturi la căldură în valoare totală de 24.600 de lei. Medicul a pierdut definitiv şi irevocabil procesul cu SC Termica SA. Deşi are restanţe imense, acesta nu este deloc îngrijorat.

„Sunt datoriile mele şi nu vă priveşte ce fac eu. Nu deţin nicio proprietate personală în judeţul ăsta şi deci nu are cum să mă execute silit pentru că nu are ce să-mi ia. Am discutat deja cu executorul judecătoresc pe această temă“, a spus Cârţu. Reprezentanţii Termica susţin că medicul nu şi-a mai plătit facturile la căldură din anul 2004. 

Fără case, după Paşte

Executorii judecătoreşti au precizat că sunt sute de persoane cu datorii care au pierdut procesele. „Cu o mare parte dintre acestea, societatea de termoficare s-a înţeles să le reeşaloneze datoriile şi să înceapă să plătească. Pot spune însă că există şi botoşăneni care probabil după Paşte vor rămâne fără case. Celor care sunt salariaţi li se vor pune poprire pe salariu. Sunt şi care nu lucrează şi cărora li se vor vinde locuinţele“, spune executorul judecătoresc Dinu Secrieru. 

Top zece datornici (în lei)
- Mihai Cârţu: 24.649;
- Romeo Crâşmaru: 18.814;
- Cătălin Ignat: 17.318;
- Elena Roşu: 17.290;
- Doina Iacob: 16.799;
- Stelian Bighiu: 15.817;
- Dorel Ancuţa: 14.848;
- Neculai Vizitiu: 14.243;
- Georgică Enache: 14.006;
- Constantin Matei: 13.456.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările