Cum a reuşit să supravieţuiască un bebeluş cu o greutate record. „Este un pic mai mare decât o sticlă de 500 de grame”

Cum a reuşit să supravieţuiască un bebeluş cu o greutate record. „Este un pic mai mare decât o sticlă de 500 de grame”

Neonatologii spun că s-au născut peste 260 de bebeluşi prematur în 2019 FOTO realitateadebotosani.net

Anul acesta la Maternitatea Botoşani s-a născut un copil care cântărea numai 720 de grame. Cu ajutorul medicilor, micuţul a reuşit să supravieţuiască. Acest bebeluş născut este copilul cu cea mai mică greutate născut în acest an la Botoşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Maternitatea Botoşani, sute de copii se nasc prematur. În anul 2019, 10%, din cei 2600 de bebeluşi născuţi în Botoşani, au fost preamaturi. Totodată anul acesta a fost stabilit şi un nou record. Copilul cu cea mai mică greutate avea numai 720 de grame la naştere. Pentru a-l ţine în viaţă medicii au fost nevoiţi să folosească aparatură pentru susţinerea respiraţiei.

”Nu ştiu dacă vă închipuiţi ce înseamnă 720 de grame. Gândiţi-vă la o sticlă de 500 de grame. Este numai cu puţin mai mare. Plămânii său sunt mult mai mici decât greutatea corporală şi are nevoie permanentă de suport respirator.”, a precizat medicul neonatolog Carmen Zaboloteanu.  Copilul a supravieţuit.

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările