Cum a reuşit un bărbat să câştige bani de la stat cu o diplomă falsă. S-a angajat ca jurist la Zona Metropolitană

Cum a reuşit un bărbat să câştige bani de la stat cu o diplomă falsă. S-a angajat ca jurist la Zona Metropolitană

Botoşăneanul a falsificat diploma altui absolvent FOTO botosaninews.ro

Un bărbat din Botoşani a încercat să se angajeze la Zona Metropolitană cu acte false. Mai precis acesta a falsficiat o diplomă de licenţă a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. În cele din urmă falsul a fost descoperit de angajaţii Primăriei Botoşani care au anunţat Parchetul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un botoşănean a vrut să se angajeze la stat cu o diplomă falsă. Sorin M. a aplicat în 2014 pentru postul de consilier juridic la Zona Metropolitană Botoşani. Avea nevoie de studii juridice şi a falsificat diploma altui absolvent. A depus documentul la dosar şi a fost angajat. 

Falsul jurist a fost în cele din urmă depistat de angajaţii de la Primăria Botoşani. Aceştia şi-au dat seama că diploma era falsă şi au anunţat organele de urmărire penală. Bărbatul a fost cercetat pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

 În cele din urmă a fost trimis în judecată, fiind condamnat la 4 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare. Totodată, acesta este obligat să presteze 80 de zile în folosul comunităţii. Ca măsură complementară instanţa de judecată a anulat diploma falsificată.

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: