Cum au „răsplătit“ poliţiştii spiritul civic al unui român: amendă de 500 de lei. „Data viitoare când mai văd o infracţiune, mă întorc cu spatele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Petruţ Butuman a fost amendat pentru că a  raportat un furt la 112 FOTO Facebook-Petrut Butuman
Actorul Petruţ Butuman a fost amendat pentru că a  raportat un furt la 112 FOTO Facebook-Petrut Butuman

Un tânăr actor din Botoşani spune că a fost amendat de poliţişti doar fiindcă a raportat un furt la 112. Poliţia confirmă motivul amenzii. Autorul reclamaţiei a fost martorul unui furt din buzunare. După ce a anunţat poliţia şi a fost legitimat, a fost amendat pentru apel nejustificat la 112.

Petruţ Butuman, un tânăr actor din Botoşani, susţine că a fost amendat de poliţişti după ce a dat dovadă de spirit civic. Mai precis acesta a fost sancţionat cu 500 de lei după ce a raportat un furt la 112. Poliţia confirmă amenda dar şi motivul de-a dreptul halucinant.

”O să primeşti dumneata acasă un plic”

Petruţ Butuman spune că pe 10 septembrie, anul acesta, a fost martorul unui furt. Mai precis a văzut la Zilele Oraşului care se desfăşoară în Centrul Istoric al Municipiului Botoşani, cum un botoşănean era buzunărit în plină stradă. Petruţ nu a stat pe gânduri şi a sunat imediat la 112. 

S-au prezentat trei echipaje de Poliţie, spune botoşăneanul. Până la venirea oamenilor legii, hoţul s-a făcut nevăzut. Petruţ Butuman,  a fost legitimat şi spune că a povestit oamenilor legii tot ce văzuse. ”La zilele oraşului, în Centrul Vechi, se fura din buzunare. Am văzut cum cineva, în faţa mea, era furat din buzunare. Am sunat la 112 fiindcă nu am văzut poliţişti în zonă.

Au trimis trei maşini. M-am dus la ei, m-am legitimat, le-am spus că eu am apelat 112. Mi-au luat actul de identitate.  Le-am povestit tot ce s-a întâmplat, cum arată cel care fura, toată situaţia. ”, spune Petruţ Butuman. Totodată Petruţ Butuman spune că oamenii legii i-au cerut să-i însoţească la secţie. Acesta a refuzat şi atunci a primit vestea că va primi un plic. ”Le-am spus că nu merg fiindcă le-am explicat deja despre ce este vorba. A zis bine, o să primeşti dumneata acasă un plic. Nu ştiam ce plic, şi pentru ce. Nu mi-au spus. Nu am semnat niciun proces verbal”, spune Petruţ Butuman,

Amendat fiindcă a raportat un furt

În cele din  urmă botoşăneanul a primit stupefiat vestea că a fost amendat cu 500 de lei. Poliţiştii confirmă amenda dar şi motivul pentru care a primit amenda. ”Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform legii 61 per 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială a ordinii şi liniştii publice, respectiv pentru alarmarea organelor de menţinere a ordinii publice prin solicitarea intervenţiei la faţa locului fără motiv justificat şi întemeiat”, precizează Nicoleta Federciuc purtător de cuvânt al IPJ Botoşani. 

În aceste condiţii, Petruţ Butuman spune că s-a lecuit de fapte bune. Mai precis acesta este decis să întoarcă spatele dacă va mai fi martorul unei infracţiuni. ”Dacă mai văd o infracţiune, mă întorc cu spatele şi plec. Nu o să mai am nicio reacţie, nici nu recunosc. Pentru că la asta m-au îndemnat ei, prin atitudinea lor. ”, precizează Butuman.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Un tânăr care a alertat degeaba poliţiştii, amendat cu 1.000 de lei. Ce a spus reclamantul când a sunat la 112

VIDEO „Nu am fost bun la cap, nu mai îmi trebe telefon altu'“- Reacţia amuzantă a unui bistriţean căutat trei ore pe munte, după ce a sunat aiurea la 112

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite