Şeful Poliţiei Botoşani a fost prădat de hoţi. Spărgătorii nu sunt prinşi nici după o lună de la incidentul anchetat în secret

Şeful Poliţiei Botoşani a fost prădat de hoţi. Spărgătorii nu sunt prinşi nici după o lună de la incidentul anchetat în secret

Viorel Şerbănoiu, şeful IPJ Botoşani FOTO btonline.ro

Casa şefului Poliţiei din Botoşani a fost spartă de hoţi. Spărgătorii au intrat în locuinţă în timp ce şeful IPJ se afla plecat  din localitate, probabil după ce i-au ”filat” casa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Casa şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Viorel Şerbănoiu, a fost călcată de hoţi. Incidentul a avut loc în urmă cu o lunp, iar până joi, 13 decembrie, faptele nu au fost făcute publice. 

Jaf în casa şefului IPJ
 
Conform informaţiilor oficiale oferite de IPJ Botoşani, casa lui Viorel Şerbănoiu, situată de altfel într-un cartier exclusivist din municipiul Botoşani, cu acces limitat, a fost prădată de hoţi în luna noiembrie. Nu este precizată însă şi ziua cu exactitate. 

Cel mai probabil hoţii au intrat noaptea în timp ce şeful IPJ nu era acasă. În orice caz, oficialii de la Poliţie anunţă că prejudiciul a fost destul de însemnat. Hoţii au furat din casa lui Şerbănoiu bunuri în valoare de aproximativ 20.000 de lei, adică peste 4.000 de euro. 
 
Jaf cercetat cu discreţie 
 
Cert este că până astăzi informaţia privind spargerea dată la casa şefului IPJ Botoşani n-a fost făcută publică. De altfel nu este precizat faptul dacă sunt cunoscuţi suspecţii şi dacă aceştia au fost prinşi, deşi a trecut o lună de zile de la incident. Biroul de presă al IPJ precizează doar faptul că a fost întocmit un dosar penal şi că se fac cercetări pentru infracţiunea de furt calificat. Mai mult decât atât Poliţia spune că prin lege urmărirea are un caracter nepublic. 

”Urmărirea penală are un caracter nepublic, conform prevederilor legislative în vigoare, fapt ce presupune că actele şi activităţile procesuale desfăşurate în cauză pot fi cunoscute doar la momentul final al cercetării penale, astfel încât să fie create premisele necesare pentru ca activitatea de strângere a probelor să se desfăşoare în condiţii optime iar persoanele bănuite să nu încerce să obstrucţioneze aflarea adevărului prin distrugerea probelor sau influenţarea martorilor”, arată IPJ Botoşani într-un comunicat de presă.

Incidentul a fost semnalat pentru prima dată în presa locală de Monitorul de Botoşani, urmat de un comunicat al IPJ Botoşani care recunoaşte că într-adevăr casa şefului Poliţiei din Botoşani a fost călcată de hoţi.
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 
citeste totul despre: