Cum au ajuns să dispară, fără urmă, dintr-o pădure, aproape 2.700 de copaci. Pădurarul este pus să plătească 1 milion de lei despăgubiri

Cum au ajuns să dispară, fără urmă, dintr-o pădure, aproape 2.700 de copaci. Pădurarul este pus să plătească 1 milion de lei despăgubiri

Din pădurea de la Tudora a dispărut o cantitate însemnată de lemne FOTO vivafm.ro

Un pădurar din judeţul Botoşani este obligat să plătească Direcţiei Silvice peste 1000.000 de lei, după ce aproape 2700 de arbori au dispărut fără urmă din cantonul unde era angajat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Un pădurar din judeţul Botoşani a ajuns bun de plată după ce aproape 2700 de copaci din pădurea pe care o păzea au dispărut fără urmă. Acesta este obligat, de magistraţi, să plătească despăgubiri uriaşe Direcţiei Silvice.

 
Furt ca-n codru
 
În 2009 Direcţia Silvică Botoşani făcea un control de rutină în cantonul Trei Pietre, aferent pădurii Tudora aflată la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Botoşani. De canton se ocupa pădurarul Gelu Damian. Rezultatele controlului au fost stupefiante. Nu mai puţin de 2600 de copaci lipseau fără urmă. 

Iar cioatele rămase în urmă reprezentau cea mai bună dovadă a tăierilor ilegale. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor spun jurnaliştii de la monitorulbt.ro iar iniţial pădurarul a fost scos de sub urmărirea penală fiindcă,spune aceeaşi publicaţie nu erau probe edificatoare pentru a-l incrimina pe pădurar. Acesta avea de păzit 500 de hectare de pădure iar cantonul rămânea fără supraveghere 16 ore pe zi, plus weekend-ul. S-a admis însă că în pădurea de la Tudora s-a furat ca-n codru.
 
Pădurar pus la despăgubiri
 
Pentru a recupera paguba Direcţia Silvică au contestat decizia procurorilor de a-l scoate de sub urmărire penală pe pădurar. Cauza a fost rejudecată însă pădurarul a fost achitat şi pus să plătească o sumă mică. Direcţia Silvică a contestat din nou iar, aşa cum arată monitorulbt.ro Curtea de Apel Suceava a trimis dosarul spre rejudecare. În cele din urmă a venit şi o sentinţă. Pădurarul este obligat de magistraţi să plătească Direcţiei Silvice aproape 1 milion de lei. Şi asta în condiţiile în care pădurarul spune că nu sunt dovezi care să arate că lemnul a fost furat cât timp se afla în post.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

citeste totul despre: