Culmea ghinionului la Botoşani: hoţii i-au furat, din greşeală, locurile de veci unui bătrân. Păgubitul îi roagă să i le returneze, printr-un anunţ în ziar

Culmea ghinionului la Botoşani: hoţii i-au furat, din greşeală, locurile de veci unui bătrân. Păgubitul îi roagă să i le returneze, printr-un anunţ în ziar

Mai ceva ca-n snoavele populare: unui botoşănean i-au fost furate locurile de veci. Rămas fără loc de îngropăciune, bătrânul se roagă fierbinte de hoţi să-i returneze loturile rezervate, că nu se ştie când vine sorocul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţie tragi-comică la Botoşani. Un bărbat de 65 de ani din municipiul Dorohoi, Neculai B., spune că hoţii i-au furat locurile de veci. La prima vedere, pare imposibil. Cetăţeanul arată şi cum au reuşit hoţii să le fure. 
 
Chitanţe dispărute odată cu banii
 
Conform publicaţiei ”Opinia de Dorohoi”, Neculai B. avea patru locuri de veci în cimitirul din localitate. Singurul dovezi că este posesorul acestor locuri sunt patru chitanţe de la Administraţia Cimitirelor. 

Pe data de 5 septembrie, hoţii ar fi intrat în casa lui Neculai B. în timp ce se afla la piaţă şi i-au furat, spune acesta pentru publicaţia menţionată, o sumă de bani, dar şi chitanţele pentru locurile de veci. 

Botoşăneanul afirmă că, fără a mai avea vreo dovadă, mai ales că a plătit concesiunea pentru ele, şi-a pierdut locurile de veci. ”Administraţia cimitirului a căutat în calculator şi a găsit seria şi numărul chitanţelor furate de hoţi. Problema este însă că în baza de date nu figurează şi pentru ce an am plătit acea sumă”, a declarat Neculai B. pentru ”Opinia de Dorohoi”.

Rog pe hoţi să arunce la loc vizibil chitanţele”

Disperat că a rămas fără loc de îngropăciune, dorohoianul a dat un anunţ la ziar prin care-i roagă fierbinte pe hoţi să-i arunce chitanţele peste gard şi să nu-l lase fără locuri de veci. Cu banii să facă ce vor. 

”Proprietarul casei din care la data de 5 septembrie 2015, orele 11.45 – 13.00, necunoscuţi au intrat în casă pe geam şi, din GREŞEALĂ, pe lângă bani au luat şi 4 chitanţe vizând plata locurilor la cimitir, rog pe autori să arunce în curte la loc vizibil (poartă) aceste chitanţe, nefiindu-le de folos lor. Vă mulţumesc!”, se arată în anunţul publicat de ”Opinia de Dorohoi”. Pe de altă parte, bărbatul n-a reclamat furtul la Poliţie, de frică să nu-i supere pe hoţii care pot distruge chitanţele. 
 
Tot la hoţi rămâne speranţa
 
Ca să nu rămână fără locurile de veci achiziţionate încă din 1974, bărbatul a deschis proces la Judecătoria Dorohoi, unde solicită reconstituirea dreptului de proprietate. ”Încerc la instanţă, dar încă sper că hoţii vor reveni la gânduri mai bune şi-mi vor returna hârtiile care oricum nu le folosesc la nimic”, conchide Neculai B. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările