Copil de 3 ani, mort în ambulanţă, în drum spre spital. Salvarea nu avea medic, ci doar un asistent medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Familia micuţului spune că se va adresa Instanţei şi consideră că dacă la faţa locului ar fi ajuns un medic, copilul putea fi salvat. Autorităţile sanitare din Botoşani au informat că au declanşat o anchetă în caz.

Caz dramatic la Botoşani. Un copil de trei ani a murit în noaptea de miercuri spre joi într-o ambulanţă care îl transporta la spital, iar familia crede că este vorba de o situaţie ce putea evitată.  

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, a declarat că micuţul ar fi  avut simptomele unei răceli, iar familia a sunat la ambulanţă în momentul în care acesta „ar fi scuipat sânge". Băieţelul a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost preluat de cadrele medicale de la ambulanţă.

„A fost solicitare pentru ambulanţă pentru un copil de trei ani şi jumătate care din declaraţia părinţilor ar fi scuipat sânge, ar fi avut sânge la nivelul gurii. S-a trimis ambulanţa cu asistent. S-au început manevrele de resuscitare şi s-a solicitat ambulanţa cu medic, care s-a deplasat la faţa locului. Când a ajuns medicul, pacientul era în asistolie, fără ritm cardiac, fără respiraţie. A fost intubat, s-au continuat manevrele de resuscitare şi s-au deplasat către spital. Pe tot parcursul transportului, pacientul nu a prezentat niciun semn de revenire, motiv pentru care după 50 de minte s-a declarat decesul", a afirmat Adăscăliţei.

Tatăl copilului, Alexandru Mancaş, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că ambulanţa trimisă pentru a-l prelua pe băieţel nu a avut medic, ci doar un asistent medical. El spune că va face plângere împotriva Serviciului Judeţean de Ambulanţă, fiind convins că existenţa unui medic la locul intervenţiei ar fi salvat viaţa copilului.

„E nemulţumirea mea că a venit prima salvare şi a stat cu băiatul în pădure şi a aşteptat a doua salvare cu medicul. Asta e nemulţumirea. De ce nu a plecat medicul direct după băiat cu prima salvare? Îi era frică să iasă în frig afară? Intru în tribunal cu ei. Mă duc să vorbesc cu avocatul", a declarat Mancaş.

Autorităţile sanitare au anunţat că a fost demarată o anchetă în acest caz, pentru a identifica atât cauzele decesului, cât şi dacă intervenţia ambulanţei a fost conform procedurilor legale.

Vă recomandăm şi:

Cum arată şi cât costă salteaua gonflabilă ce ar fi salvat viaţa femeii care a căzut din balcon la Constanţa

Un bărbat din Botoşani a murit de la o supradoză de paracetamol. A încercat să se trateze singur de COVID-19

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite