Confuzia privitoare la primarul declarat mort şi scos de sub urmărire penală. Ce s-a întâmplat în realitate la Botoşani

Confuzia privitoare la primarul declarat mort şi scos de sub urmărire penală. Ce s-a întâmplat în realitate la Botoşani

Fostul primar Ioan Aciobăniţei FOTO botosaniexclusiv.ro

Procurorii din Botoşani au adus lămuriri privind cazul primarului declarat mort în acte, în timpul unui proces penal, deşi în realitate ar fi fost viu. Aceştia spun că de fapt este vorba despre fostul primar de Cristeşti, care a decedat în realitate şi care ar fi fost parte în alt dosar dar cu acelaşi reclamant.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Adevarul" a prezentat în data de 7 octombrie cazul unui primar care ar fi fost declarat mort de de procurori şi scos de sub urmarire penala, deşi ar fi fost viu. Era vorba despre primarul din comuna botoşăneană Cristeşti, Lucian Borfotină, implicat într-un dosar penal pentru abuz şi neglijenţă în serviciu. 

Acesta a fost reclamat de o fostă angajată, care consideră că a fost concediată abuziv din aparatul administrativ al primăriei în anul 2016. După doi ani de aşteptare, femeia a reclamat modul de a ancheta acest caz la judecătorul de drepturi şi libertăţi. Acesta a solicitat un răspuns în aceast caz de la procurori. Publicaţia botosaninecenzurat.ro a prezentat un document în care procurorii afirmă, în răspunsul trimis femeii, că primarul de Cristeşti este decedat şi că au fost nevoiţi să claseze dosarul.

Ulterior reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au revenit cu precizări şi spun că este vorba despre o confuzie, iar procurorii nu ar fi gafat în răspunsul trimis judecătorului de drepturi şi libertăţi. În acea adresă ar fi fost vorba despre fostul primar al Cristeştiului, Ioan Aciobăniţei, care într-adevăr este decedat. De fapt fostul primar ar fi fost parte a dosarului privind neglijenţa în serviciu.

”Cu privire la această infracţiune (n.r. - neglijenţă în serviciu) s-au efectuat cercetări cu privire la fostul primar al comunei Cristeşti, Aciobăniţei Ioan, soluţia de clasare fiind dispusă în temeiul art.16, alin. 1, litera f, C. pr pen, întrucât la data de 15.05.2017 a intervenit decesul acestuia. În concluzie, această soluţie nu îl vizează pe actualul primar al comunei Cristeşti”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole :

Robert Negoiţă, nou atac asupra Guvernului: Distruge administraţia locală şi după aia vine cu pomană

Primăria Sectorului 5 vrea să încheie un acord-cadru de până la 820 milioane lei pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: