Concert extraordinar de pian cu maestrul Viniciu Moroianu la Botoşani

Concert extraordinar de pian cu maestrul Viniciu Moroianu la Botoşani

Pianistul Viniciu Moroianu vine în concert la Botoşani FOTO Cotidianul.ro

Şefii de la Filarmonica Botoşani erau să rămână fără singurul pian din dotarea instituţiei. Instrumentrul împrumutat de la clubul parlamentarilor a fost revendicat cu avocaţi de proprietari. După numeroase demersuri,parlamentarii au lăsat pianul Filarmonicii din Botoşani iar instituţia sărbătoreşte cum nu se putea altfel, cu un concert la pian. Invitat este celebrul pianist Viniciu Moroianu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viniciu Moroianu este un celebru pianist bucureştean, care se trage dintr-o familie cu muzicieni de tradiţie. Activitatea sa artistică cuprinde peste 700 de concerte la pian şi numeroase premii în ţară şi străinătate. 

În momentul de faţă este profesor la catedra de muzică de cameră şi pian din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Celebrul pianist se va afla vineri seară începând cu ora 18:30 la sala mare a Casei Sindicatelor din municipiul Botoşani într-un concert extraordinar la pian. 

Totodată maestrul Moroianu va fi acompaniat de membrii Filarmonicii din Botoşani. Din program fac parte:  Simfonia a IV a a lui Franz Schubert în do minor- ”Tragica”, Adagio Molto, Allegro Vivace,Andante Menuetto, Allegro, iar după o pauză Johann Brahms concertul pentru pian şi orchestră  numărul 2. 

Pentru Filarmonica Botoşani acest concert este cu atât mai mult o sărbătoare cu cât  instituţia era în ipostaza de a nu mai putea organiza concerte de pian. Pianul din dotare era cu împrumut de la Clubul Parlamentarilor ”Ion Raţiu”. 

La începutul lunii, parlamentarii au tocmit avocaţi şi erau să lase fără pian Filarmonica. După numeroase demersuri, Clubul Parlamentarilor a lăsat pianul Filarmonicii pentru încă trei ani. Instituţia nu îşi putea permite un pian nou care valorează peste 100 000 de euro.
 
citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: