Cerşetor de lux cu plan de afaceri în agendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Iacob, un om de 300 de lei pe zi
Viorel Iacob, un om de 300 de lei pe zi

El are un picior lipsă, ea o „minte sclipitoare“. Împre-ună, au două decenii de experienţă în specularea sentimentelor trecătorilor. În calea fericirii lor au stat doar poliţiştii.

Viorel Iacob (44 de ani) s-a născut la Arad, dar şi-a legat destinul de Silvia Ciubotariu, cu cinci ani mai mare decât el, din Botoşani. Împreună, au reuşit să pună la cale un business care le aduce şi câte 300 de lei de căciulă pe zi. Asta pentru că cei doi lucrează ca nişte adevăraţi oameni de afaceri. Ei au povestit toate dedesubturile „micii afaceri de familie“ oamenilor legii, care i-au săltat de pe stradă şi i-au amendat cu câte 100 de lei pentru cerşetorie.


Cont în bancă ţinut cu piciorul lipsă


Când nu dau poliţiştii peste ei însă, Silvia şi iubitul său sunt în top. Fiecare ieşire în teren este trecută într-o agendă, pe zile, în funcţie de evenimentele din oraş. Conştienţi că timpul înseamnă bani, nu pierd vremea pe drum. Cei doi se plimbă doar cu taxiul. „Cea mai profitabilă zi în Botoşani este miercurea. Atunci câştigăm cel mai bine pentru că este zi de târg“, spune Silvia Ciubotariu. Şi duminica agenda celor doi este extrem de încărcată. În această zi ei trebuie să ajungă în cinci locaţii, din două judeţe diferite: Vereşti, Rădăuţi, Mănăstirea Liteni, bisericile Suceviţa şi Borca.


Când ies de la „serviciu“, se retrag în hotelul Socim din Suceava, unde au rezervată o cameră. „În două ore de stat la stradă câştig cam 40 de lei. În prima miercuri din an am adunat de la o biserică din Botoşani 300 de lei. Am plătit cazarea pe două nopţi la hotel, am mâncat în oraş şi am pus şi bani deoparte“, a mărturisit Silvia Ciubotariu. Bărbatul ei are şi un avantaj în faţa „contribuabililor“. Se foloseşte de faptul că nu are un picior şi se roagă de oameni să-l ajute să-şi cumpere o proteză. Rezultatul? Venituri fără număr.


„Am deschis un cont la CEC şi mi-am făcut card, pentru că aşa este normal. Îmi depun acolo toţi banii care-mi rămân. Noi cerem bani, nu le dăm oamenilor în cap“, le-a mărturisit poliţiştilor Viorel Iacob. În urmă cu o lună, bărbatul a depus nu mai puţin de 800 de lei la CEC din banii adunaţi din cerşetorie, iar o parte din câştig l-a convertit în valută. 

Şi-au programat cerşetoria pe zile

  • Luni: Târgu Neamţ, Liteni, Câmpulung;
  • Marţi: Boroaia, Gura Humorului, Suceava (în Bazar), Dorohoi;
  • Miercuri: Botoşani, Arbore;
  • Joi: Margina, Suceava, Fălticeni;
  • Vineri: Rădăuţi;
  • Sâmbătă: Vicovu de Sus, Bogdăneşti;
  • Duminică: Vereşti, Rădăuţi, Mănăstirea Liteni, bisericile Suceviţa şi Borca.
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite