Cele mai cumplite locuri de pe Pământ. Zonele unde niciun turist nu ar vrea să pună piciorul

Cele mai cumplite locuri de pe Pământ. Zonele unde niciun turist nu ar vrea să pună piciorul

Insula şerpilor FOTO Joao Marcos Rosa

Pe Terra se află locuri de o frumuseţe răpitoare care fac deliciul turiştilor. Există însă şi locaţii aflate la polul opus. Zone de coşmar, ucigătoare, unde nimeni nu ar reuşi să supravieţuiască prea mult.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă locuri de vis de pe Terra, pe aceeaşi ”Planetă Albastră” există şi locuri de coşmar, pe care nimeni nu şi-ar dori să le viziteze. Nici măcar cei dornici de senzaţii tari nu ar rezista mai mult de câteva minute în aceste locaţii teribile. Ele sunt răspândite pe tot globul dar se întâlnesc mai ales în zonele cu climă caldă. 
 
Iadul pe pământ
 
Unul dintre cele mai ostile locuri de pe pământ este deşertul Danakil din Etiopia. Mai precis acesta se alfă în regiunea Afar din Etiopia situat în zona de legătură a trei plăci tectonice. Este un loc interzis turiştilor singuri. Este permis accesul doar în anumite momente ale anului şi cu un ghidaj adecvat. Motivele sunt cât se poate de simple, deşertul Danakil este un loc absolut mortal. Desprins parcă din filmele SF, cu peisaje extratereste, Danakil este locul cel mai fierbinte de planetă, considerat pe bună dreptate un adevărat iad pe pământ. Temperatura medie pe tot timpul anului depăşeşte cu mult 34.4 grade Celsius şi este acompaniată de perioade cu temperaturi extreme, ce depăşesc 50 de grade Celsius. Totodată există perioade când pământul primeşte doar 200 milimetri de apă pe an.  La toate acestea se adaugă un pesiaj unic în lume, cu numeroşi vulcani, gheizere fierbinţi şi gaze toxice aruncate din măruntaiele pământului. Niciun animal sau plantă nu trăieşte în acest deşert iar un turist neavizat şi neînsoţit de ghizi specializaţi riscă uşor să-şi piardă viaţa în Danakil. 
 
Insula cu ucigaşi pe metru pătrat
 
Un alt loc unde oricărei fiinţe umane îi este imposibil să supravieţuiască se numeşte ”Insula Şerpilor”. Numele este sugestiv, zona fiind înţesată cu reptile ucigaşe. ”Insula Şerpilor” se află ascunsă undeva pe coasta Brazilei şi se numeşte Iha da Quimada Grande. Este populată cu atât de mulţi şerpi veninoşi încât oricărui turist îi este imposibil să supravieţuiască mai mult de o jumătate de oră. Mai precis pe insulă trăiesc şerpii Bothrops, printre cei mai veninoşi şi agresivi din lume. Se spune că pe Iha de Quimada Grande trăiesc câte cinci şerpi pe fiecare metru pătrat al insulei. Tocmai de aceea autorităţile din Brazilia au interzis accesul turiştilor pe insulă. Până şi farul aflat în zonă, este acţionat de la distanţă, după ce ultimul angajat a murit la scurt timp după ce a ajuns pe insulă, fiind atacat de şerpi. 
 
Locul unde pericolul pândeşte la fiecare pas
 
Parcul Natural Madidi din Bolivia pare un adevărat paradis, aşa cum apare suprins în fotografii. În realitate se poate dovedi un adevărat iad ucigător. Tocmai de aceea ideal este de vizitat alături de un ghid profesionist din zonă. Parcul Naţional Madidi se află în zona Amazonului şi este un loc de o frumuseţe răpitoare. O rezervaţie uriaşă unde se află cea mai mare biodiversitate de pe planetă. Se poate vizita doar în sezonul secetos, adică în perioada aprilie-octombrie, în rest fiind aproape inundat. Suprafaţa este uriaşă, 19.000 kilometri pătraţi, iar riscul de a ne rătăci este uriaş. În această uriaşă junglă trăiesc mii de specii de păsări, maimuţe, capibara, caimani şi broaşte ţestoase. Chiar şi 5 triburi amazoniene şi-au găsit sălaş în jungla din Madidi. Aparent un loc ideal pentru plimbări. Fără un ghid autorizat locul poate deveni însă un coşmar. În acestă junglă se găsesc cele mai otrăvitoare şi agresive plante din lume. Simplul contact cu frunzele acestora poate duce la mâncărimi severe, urticarie, ameţeală, senzaţie de leşin şi colaps. Totodată, o simplă tăietură sau zgârietură poate deveni fatală din cauza paraziţilor tropicali.  
 
Atolul care poate cauza boli fatale
 
Pe lista locurile indezirabile de pe Planetă se află şi Atolul Bikini din Arhipealagul Insulelor Marshall. Ca şi în cazul Parcului Naţional Madidi, la prima vedere locul pare un paradis în mijlocul oceanului. În realitate este unul dintre cele mai radioactive locuri de pe pământ. O zonă interzisă unde se spune că riscul de a face cancer în scurt timp este deosebit de crescut. Totul se trage de la testele nucleare făcute de americani pe Atolul Bikini. Pe 1 martie 1954, în craterul Bravo, de pe Atolul Bikini, oamenii de ştiinţă americani au detonat o bombă cu hidrogen. Avea o putere de 15 megatone şi a spulberat totul pe trei insule, rezultând un crater cu diametrul de 2 kilometri. Cei 200 de băştinaşi de pe atol au fost evacuaţi înainte de explozie. În 1958 au mai fost efectuate şi alte teste nucleare transformând zona într-un adevărat pericol radioactiv. În anul 1968, o parte a populaţie a fost adusă înapoi. În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că oamenii au fost infestaţi cu stronţiu, punându-le viaţa în pericol. În 1978, o altă echipă de cercetători a realizat că femeile nu mai puteau duce sarcinile la bun sfârşit din cauza radiaţiilor iar autorităţile au decis evacuare definitivă a insulei.
 
Apa care te poate ucide doar la o simplă atingere
 
Un alt loc deosebit de periculos şi greu de crezut că se poate afla pe Pământ este lacul Natron din Tanzania. Pare mai degrabă un loc extraterestru cu ape roşiatice, ciudate. O simplă atingere a apelor lacului Natron din Tanzania poate duce la răni grave, orbire şi chiar moarte. De vină este apa deosebită de alcalină. Este efectiv o crustă la suprafaţa lacului, care efectiv arde pielea şi ţesuturile moi. Apele alcaline ale lacului Natron au un PH de 10.5 şi sunt deosebit de caustice. Imagini surprinse de fotografi profesionişti arată flamingo dar şi alte păsări pur şi simplu arse şi descarnate de apele acestui lac. Totodată aici se află şi depozite de carbonat de sodiu folosit în Egiptul Antic pentru mumificare. Tocmai de aceea păsările sau animalele care mor în apele lacului Natron sunt efectiv mumificate de această substanţă. Evident, înotul este interzis în lacul Natron.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: