Cel mai puternic cutremur al deceniului. Locuitorii de la blocuri au fugit în tocul uşii de frică: „Tremurau paharele-n vitrină”

Cel mai puternic cutremur al deceniului. Locuitorii de la blocuri au fugit în tocul uşii de frică: „Tremurau paharele-n vitrină”

Un cutremur de joasă magnitudine a lovit Botoaşaniul ieri seară FOTO Adevărul

Sâmbătă seara judeţul Botoşani a fost lovit de  unda de şoc a unui cutremur. Deşi totul a durat doar câteva secunde, oamenii s-au speriat. Dealtfel este cel mai puternic cutremur care s-a simţit la Botoşani în ultimii 10 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă la ora 21.00 casele din Botoşani au fost zguduite brusc timp de aproximativ 15 secunde de un o undă de şoc. Oamenii care locuiesc la blocurile turn s-au speriat.  ”Ne-am strâns repede sub tocul uşii. Aşa ştim de când eram mici. Nu a durat mult, dar a fost puternic şi noi aici nu sutem obişnuţi cu aşa ceva”, spune Dorin Brumă, un botoşănean de 32 de ani. 

Dealfel este cel mai puternic cutremur care s-a făcut simţit la Botoşani în ultimii 10 ani. Conform datelor de la Institutul Naţional de Fizica Pământului cutremurul a fost de joasă magnitudine şi a înregistrat 5,5 grade pe scara Richter în Botoşani. 

Locuitorii municipiilor Botoşani şi Dorohoi au simţit cel mai bine unda de şoc propagată de cutremur.  ”Tremurau paharele-n vitrină. Nu aveam semnal nici la telefon, nici la internet. Ne-am speriat”, spune Alexandra o botoşăneancă care locuieşte în Centrul Istoric al oraşului.  Judeţele unde cutremurul a avut o intensitate mai mare au fost Vrancea şi Galaţi.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările