Ce spun specialiştii despre numărul mare de cazuri grave de COVID-19: „Tulpina poate prezenta modificări”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-au înmulţit cazurile medii şi grave spun specialiştii în sănătate publică la Botoşani FOTO Martin Divisek
S-au înmulţit cazurile medii şi grave spun specialiştii în sănătate publică la Botoşani FOTO Martin Divisek

S-au înmulţit considerabil cazurile de pacienţi  cu COVID-19 în stare medie spre gravă, spun specialiştii în sănătatea publică, de la Botoşani. Aceştia cred că este vorba despre o tulpină virală modificată,mai agresivă dar şi de sfârşitul rece de toamnă care agravează situaţia.

La Spitalul Judeţean ”Mavromati„ din Botoşani nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă din cauza cazurilor tot mai numeroase de pacienţi infectaţi cu SARS-COV 2. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Botoşani spune că în ultima perioadă s-au înmulţit îngrijorător cazurile de pacienţi cu forme medii spre severe ale bolii.

 ”Formele actuale de COVID-19 sunt forme medii şi grave care se internează. Toţi pacienţii internaţi au forme medii spre grave”, spune medicul Monica Adăscăliţei, director DSP. Mai mult decât atât aceştia spun că de vină ar fi şi o posibilă modificare a tulpinei, ceva mai agresivă dar şi vremea rece de afară. ” Şi tulpina poate prezintă modificări dar şi în perioada toamnă-iarnă formele sunt mult mai accentuate ca simptomatologie comparativ cu perioada de vară”, adaugă directorul DSP. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Buzăul înregistrează încă 80 de cazuri de COVID-19

VIDEO Acuzaţii grave la adresa medicilor după decesul unui pacient COVID: „Păstrează medicamentele pentru cine vor ei, ei decid viaţa semenilor“

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite