Ce au păţit cadrele medicale care au cântat „imnul COVID“ la Botoşani. „Este ruşinos să se întâmple aşa ceva!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adevărat scandal s-a iscat la Botoşani după ce mai multe cadre medicale au cântat alături de pacienţi, toţi infectaţi cu noul coronavirus, un imn al COVID într-un salon de la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani. Toţi cei implicaţi fac obiectul unui dosar penal şi al unei anchete a spitalului. Mulţi botoşăneni le iau însă apărarea.

Un clip video postat pe reţelele sociale a stârnit valuri în rândul opiniei publice din Botoşani. Este vorba despre un imn al COVID cântat de pacienţi şi cadre medicale internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. Deşi erau oameni infectaţi cu noul coronavirus nu au fost respectate măsurile de distanţare socială şi, totodată, participanţii au chiuit şi cântat într-unul din saloanele secţiei.

Anchetă a Poliţiei şi a spitalului

Potrivit botosaneanul.ro, aproximativ zece persoane, pacienţi şi cadre medicale, o parte fără măşti şi foarte apropiaţi unul de celălalt, au cântat la unison un fel de „imn“ al COVID-ului, prin care făceau aluzii la condiţiile în care sunt spitalizaţi, dar şi la modul cum au fost luaţi de acasă după ce au fost suspectaţi de îmbolnăvire cu COVID-19. Toată distracţia a avut loc, spune aceeaşi publicaţie, într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani. Distracţia a fost filmată, iar clipul a ajuns pe reţele sociale.

În acest context, Poliţia s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, urmând să fie identificaţi şi anchetaţi toţi cei care au interpretat imnul COVID de la Botoşani.

Totodată, conducerea Spitalului Judeţean Botoşani a demarat o anchetă internă. ”Este ruşinos pentru un cadru medical aşa ceva să se întâmple şi arată. Ce să mai cerem la restul populaţiei dacă nişte cadre medicale de la Spitalul Dorohoi, care ar fi trebuit să respecte oarecare reguli şi să le cunoască, au făcut ce au făcut.”, a precizat pentru mediafax.ro, directorul spitalului judeteţean Radu Malancea. 

Petiţie pentru cadrele medicale anchetate

Cadrele medicale care au interpretat imnul COVID au câştigat însă simpatia oamenilor. S-a făcut şi o petiţie prin care se cer încetarea anchetării celor implicaţi. Cei mai mulţi spun că şi ei sunt oameni, că nu au făcut rău din punctul lor de vedere. Mai mult decât atât cred că pur şi simplu s-au relaxat în acest condiţii grele. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Viorel Cataramă susţine că are simptome de Covid-19! „Mi-a crescut temperatura, am o anumită apăsare în piept“

Cine poate decide restricţii pe perioada stării de alertă. Un avocat explică dacă poţi fi obligat să stai în localitatea de domiciliu

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite