Ce gust are carnea de om: mărturii terifiante ale canibalilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canibalii au lăsat mărturii cutremurătoare despre practicile lor ritualice sau patologice. Printre altele, au descris gustul cărnii de om. Conform acestor mărturii, carnea umană poate avea arome diferite în funcţie de vârsta sau forma fizică a fiecărui individ, dar şi a ocupaţiei avute.

Canibalismul a fost o practică a populaţiilor umane din cele mai vechi timpuri. Ea a fost fie ritualică, fie din sfera patologicului. De-a lungul istoriei, au fost confirmate tradiţii privind consumul cărnii de om, la diferite comunităţi, inclusiv până la mijlocul secolului XX. În mare parte era vorba de un ritual legat de război şi spiritualitate. 

Războinicii devorau trupul adversarului fie pentru a-i îngrădi dreptul la viaţa de dincolo, fie pentru a-i lua puterile sau chiar înrobi sufletul. Alte triburi îşi consumau defuncţii. Totodată, există canibalismul patologic, practicat de obicei de criminalii în serie şi persoanele cu tulbrurări psihice grave. Au existat şi cazuri când canibalismul a apărut ca metodă de supravieţuire, în cazul naufragiilor sau a altor situaţii limită. În orice caz, canibalii sunt singurii care pot spune ce gust are carne de om. O întrebare pe care de altfel şi-au pus-o o bună parte din oameni, măcar în treacăt, aşa cum arată o serie de specialişti. 

Carnea umană, aproape identică cu cea de porc

Conform mărturiilor unor canibali, gustul cărnii de om ar putea fi asemănat cu cel al cărnii de porc. Armin Meiwes este un bun exemplu. Acesta a postat un anunţ pe internet prin care căuta persoane dispuse să fie efectiv mâncate. A şi găsit un bărbat de 41 de ani, dispus să fie consumat. În cele din urmă şi-a ucis victima şi a gustat carnea acestuia. Meiwes a precizat că gustul cărnii de om este asemănător cu cel al cărnii de porc, doar că ceva mai amar şi cu o aromă mai intensă. O altă mărturie în acest sens vine de la Tobias Schneebaum, un artist american care a studiat arta în Peru, în anii 50. 

Acesta a descoperit un trib în Peru şi, atras de viaţa minimalistă a acestora, de vânători-culegători, a decis să trăiască în sânul acestei comunităţi. Tribul se numea Arakmbut şi practica canibalismul, aşa cum avea să afle mai târziu artistul american. De altfel a participat la un raid împotriva altui trib. A văzut cum au fost ucişi şase inamici şi gătiţi efectiv la foc, de membrii tribului. De frică, americanul ar fi dansat şi el în jurul focului şi ar fi mâncat carne de om. A plecat mai apoi din sânul tribului. Mai târziu a mărturisit că carnea de om pe care a mâncat-o avea un gust asemănător acele de porc, iar indivizii pe care-i consumase erau adulţi, probabil cu vârsta de peste 35 de ani. Acelaşi lucru îl mărturisteşte şi Arthur Shawcross, un criminal în serie care a ucis 11 oameni în anii 70. Pe o parte i-a mâncat. 

”Era ca cea a unui viţel bun, bine dezvoltat”

Totodată există numeroase alte mărturii ale celor care au gustat carnea umană şi care afirmă că aceasta seamănă de fapt cu cea ce viţel. Una dintre cele mai detaliate mărturii aparţine lui William Seabrook, un jurnalist la New York Times. Acesta a călătorit în anii 30 în Africa de Vest şi a trăit o vreme în tribul Guera. În urma acestei experienţe a scris cartea ”Jungle Ways”. Mărturiseşte că a gustat şi carnea de om, tribul în care a stat practicând canibalismul. Seabrook descrie experienţa în cartea sa.

”Era ca cea a unui viţel bun, bine dezvoltat, nu tânăr, dar nici matur încă. Nu era ca nicio altă carne pe care am gustat-o vreodată. Este atât de asemănătoare cu cea a unui viţel bine dezvoltat încât nicio altă persoană cu sensibilitate gustativă normală nu ar distinge-o de cea a unui viţel”, mărturisea acesta. Totodată Jorge Negromonte Da Silveira mărturiseşte acelaşi lucru, după ce a omorât şi mâncat împreună cu nevasta şi amanta sa trei femei.  Da Silveira a spus răspicat că gustul cărnii acelor femei era clar ca cel de vită.Totodată Jeffrey Dahmer, faimosul criminal şi canibal din Milwaukee. mărturisea că gustul cărnii celor 17 tineri pe care i-a ucis avea gustul celei mai fine cărni de viţel, a unui file de viţel. 

De la aromă de oaie sălbatică la gust de pui

Alte mărturii ale criminalilor sau efectiv ale persoanelor care au gustat în diferite împrejurări carne de om diferă de la un caz la celălalt, privind gustul acesteia. De exemplu, Peter Bryan, un criminal care a ucis şi mâncat două persoane, spunea că femeia de 20 de ani pe care o consumase avea gust de pui. Un student la artă din Norvegia şi-a gătit o bucată amputată de os, din zona piciorului, în urma unei intervenţii chirurgicale necesare, şi a mărturisit că avea gustul cărnii unei oi sălbatice. Un alt canibal, Issei Sagawa, a gătit bucăţi din fundul unei tinere ucise şi a mărturisit că acea parte a corpului nu avea aromă şi nici gust.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Tânărul de 16 ani care a omorât un bărbat şi i-a mâncat bucăţi din mandibulă a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite