Botoşani: Sute de maşini îşi caută clienţii

Ofertă mai mult decât generoasă la târgul de maşini din Poligonul ACR.  Peste o sută  de botoşăneni şi-au scos maşinile personale  la vânzare însă aproape că lipseau clineţii care să le cumpere.

Ştiri pe aceeaşi temă

La ora opt dimineaţă, poligonul de la ACR era aproape plin cu maşini de vânzare, însă nu se făcuse nicio tranzacţie, în ciuda preţurilor foarte mici. Spre exemplu, o maşină la mâna a doua, de producţie germană,  fabricată în 1995, se vindea cu preţuri cuprinse între 1500 şi 2000 de euro. Şi asta în condiţiile în care era şi înmatriculată cu numere româneşti.  Cele mai ieftine erau evident bătrânele Dacii care se vindeau cu cel mult 1000 de lei.

 „ Niciodată nu au fost atât de multe maşini. Probabil că oamenii îşi vând maşinile din cauza preţului mare al carburanţilor.  Preţurile la maşini scand de la o săptâmână la alta şi probabil că o să mai aştept. „ a spus Viorel Pitilie, unul dintre puţinii clienţi din târg.

Cel mai greu se vând maşinile scumpe care practic sunt aduse la târg în fiecare duminică. Dacă  anul trecut o limuzină de lux, full option, se vindea cu 15.000 de euro, acum preţul a scăzut la 10.000 de euro, negociabil. Cei care aduc maşini din Germania spun că piaţa auto este efectiv blocată din cauză că lumea nu mai are bani.

„Nu mai merge să aduci maşini scumpe decât la comandă. De o lună mâ chinui să vând un Mercedes şi sunt sipus să-l dau cu cât l-am luat, doar să nu-mi ţin banii blocaţi."  a declarat Daniel C., un botoşănean care se ocupă cu vânzarea de maşini second hand.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările