Botoşani: Sinistraţi ignoraţi de Emil Boc : Premierul s-a tot ferit de ape la Dorohoi!

,, Nici măcar nu ne-a băgat în seamă. S-a ferit de noroi şi a stat la astfalt" îl acuză sinistraţii pe şeful executivului.

Ora 18.15

Sinistraţii din Dorohoi vor locui în case modulare  până când casele distruse de viitură vor fi refăcute. Anunţul a fost făcut de premierul României, Emil Boc, care a dat asigurări autorităţilor locale că patru tiruri încarcate cu alimente, apă şi haine de la Fondul de Rezervă al Statului vor ajunge la Dorohoi şi vor fi distribuite celor peste 3500 de sinistraţi.

Un raport al pagubelor provocate de viitură va fi înaintat guvernului urmând să  se stabilească felul în care vor fi despăgubiţi sinistraţii. Mai puţin de 5% din cele 890 de case distruse de ape sunt asigurate împotriva calamităţilor.Ora 18.00

Primul ministru , Emil Boc, a ajuns în oraşul Dorohoi dar nu a vizitat zonele măturate de ape. Premierul s-a mulţumit să stea ,, pe uscat" în zone  fără mari probleme , la astfalt. Emil Boc a discutat cu două familii de rromi din localitate cărora le-a promis că statul va acorda ajutoare sinistraţilor după care a plecat spre localitatea Pomârla.

Primul ministru Emil Boc a fost dus să vadă, în schimb, casa inundată a primarului municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu. În imobil locuia doar mama edilului local care a fost evacuată al timp de pompieri.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: