Botoşani: Revista presei locale

Cele mai importante titluri ale zilei

Poliţişti pe lista hoţilor de apă


Ilegalităţile în ceea ce priveşte furturile de apă au culminat cu descoperirea unui furtişag chiar la una dintre instituţiile care ar trebui să ancheteze astfel de practici, respectiv Postul de Poliţie din Băluşeni. Potrivit juristului Albert Tănase, purtătorul de cuvânt al societăţii Apa Grup, în urma unei verificări efectuate la jumatatea lunii mai, reprezentanţii societăţii au descoperit, în incinta Postului de Poliţie de la Băluşeni, un branşament care nu era înregistrat în baza de date a furnizorului local de apă şi care nu avea montat nici apometru. În plus, din septembrie 2008 şi până la sfârşitul lunii mai 2009, nu a fost emisă nicio factură pe respectivul branşament.


Mai multe amănunte în www.jurnaluldebotosani.ro/

Botoşăneni înşelaţi cu loc de muncă în Anglia


Au apelat la serviciile unei firme specializate în plasarea forţei de muncă în străinatate, considerând că astfel vor ajunge la sigur pe locuri de muncă din străinatate, că vor beneficia de contracte de angajare serioase.  Numai că după ce i-au plătit firmei serviciile şi au ajuns în străinatate s-au trezit cu o surpriză de proporţii.  Dorinţa botoşănenilor de a munci legal în străinatate este speculată la maxim de unele firme, însă uneori clienţii nu fac decât să îmbogăţească firmele respective fără să primească în schimb serviciile promise. Unele societăţi care au ca domeniu de activitate şi plasarea forţei de muncă în străinătate nu respecta prevederile legale de funcţionare. În urma unei sesizari primite de la botoşăneni care au luat astfel de ţepe, reprezentanţii  Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au demarat un control la SC. Trioimpres SRL, din municipiu. În urma verificărilor societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 5.000 lei, având termen de îndeplinire şi remediere a deficienţelor constatate până pe data de 30 iunie. Botoşăneni de bună credinţă au apelat la serviciile agentului economic, ştiind că vor ajunge la munca în Anglia, la o spălătorie auto.

Mai multe amănunte în www.evenimentuldebotosani.ro/

Peste 500 de deţinuţi din Penitenciarul Botoşani au dreptul de vot la alegerile pentru Parlamentul European


Peste 500 de detinuţi din Penitenciarul Botoşani au dreptul de a participa, duminică, la alegerile pentru Parlamentul European. Potrivit directorului unităţii de detenţie, Marius Hliban, din cei 1.088 de deţinuţi aflaţi în momentul de faţă în penitenciar, 544 au posibilitatea de a-şi exercita dreptul de vot, pe motiv că „nu au fost lipsiţi de drepturi electorale”.


 Mai multe amănunte pe 
 www.botosaninews.ro/

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: