Botoşani: Rablele ocupă locurile de parcare din municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii doi ani peste 130 de autoturisme abandonate au fost ridicate de pe domeniul public.

Aproape că nu există stradă în Botoşani pe care să nu se găsească o maşină acoperită de praf, cu roţile dezumflate, pe care copiii să nu o fi tranformat în loc de joacă. Proprietarii acestor autovehicule se încăpăţânează să nu renunţe la ele, chiar dacă nu le mai folosesc, iar costurile pentru repararea lor sunt foarte de mari.

„Este maşina mea. Chiar dacă e ruginită şi e vai de capul ei este prima mea maşină şi nu am să renunţ la ea. E parcată lângă punctul termic şi nu deranjează pe nimeni. De ce să o dau pe nimic când poate o voi repara într-o zi“, a declarat Gheorghe Iliescu, proprietarul unui Oltcit fabricat în 1987.

Grafic de ridicare
Programul „Rabla“ şi lucrările edilitare au mai golit străzile de rablele abandonate, dar peste noapte au apărut alte autoturisme ruginite care completează peisajul. „Noi nu putem interveni decât la sesizările cetăţenilor. Am mai ridicat maşini de pe domeniul public acolo unde erau parcate în zonele unde s-a intervenit la reţelele de apă şi canal“, a precizat viceprimarul Cătălin Alexa. În ultimii doi ani, aproape 130 de autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public şi au fost transportate în parcul auto special amenajat în zona Trei Coline.

„Noi le putem valorifica abia după ce au trecut trei ani de la indisponibilizarea lor. Proprietarii trebuie înştiinţaţi. Există o adevărată procedură legală care trebuie respectată, iar după ce trece această perioadă, aceste maşini nu sunt bune decât de fier vechi“, a adăugat viceprimarul Cătălin Alexa.Autovehiculele abandonate pe domeniul public împiedică şi derularea serviciilor edilitare zilnice.

„Cel mai greu este în perioada de iarnă pentru că plugul trebuie să meargă la un metru distanţă de aceste maşini. În perioada fără zăpadă noi nu putem interveni cu măturatul. Aş vrea ca măcar trei ore pe săptămână să am străzile pe rând goale ca să pot să le igienizez aşa cum trebuie“, a precizat Gheorghe Pricopi, directorul Urban Serv. Conducerea acestei societăţi le-a cerut edililor să întocmească un calendar săptămânal prin care strazile să fie eliberate complet între anumite intervale orare pentru salubrizare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite