Botoşani: Protest împotriva taxelor de expertiză a pensionarilor pe caz de boală

Medicii de la Spitalul Judeţean Botoşani consideră măsura impusă de conducerea unităţii ilegală şi abuzivă. Cadrele medicale internează pacienţii pe propria răspundere şi ameninţă că vor da spitalul în judecată dacă le impută banii de internare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia Spitalului Judeţean îi pune pe jar pe medici care îi sfătuiesc pe pacienţi să nu dea vreun ban. „ Contractul cadru prevede că se achită unele taxe, mult mai mici, pentru asistenţa medicală la cerere, inclusiv pentru serviciile solicitate în vederea expertizei capacităţii de muncă. Păi cel care cere exepertiza trebuie săplătească, deci comisia nu pacientul. Este o prostie să pui un bolnav cu pensie de 200 de lei să plătească taxe de 1555 de lei" a declarat dr. Corneliu Enache, şeful Secţiei de Cardiologie care este decis să dea în judecată conducerea Spitalului Judeţean dacă îi va imputa banii pe spitalizarea pensionarilor pe caz de boală.

Botoşani: Unei pensionare pe caz de boală i s-a făcut rău cînd a aflat că trebuie să plătească reexpertizarea!

Iată taxele:

 518lei /caz pentru spitalizarea în ambulatoriu

1555 lei/caz pentru spitalizarea continuă

Reacţie:

„ Spitalul Judeţean nu este spital de binefacere. Suntem spital de urgenţă iar Casa de Asigurări nu ne decontează aceste cheltuieli. Cineva trebuie să plătească" dr. Ovidiu Minor, manager Spitalul Judeţean Botoşani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările