Botoşani: Piroman cercetat penal pentru incendierea locuinţei părinţilor

Botoşani: Piroman cercetat penal pentru incendierea locuinţei părinţilor

Bărbatul a dat foc la furaje pentru a se răzbuna pe părinţi

Un bărbat, de 39 de ani, din comuna Hlipiceni a incendiat ieri gospodăria părinţilor pentru că au îndrăznit să-i ceară să nu mai consume băuturi alcoolice. După ce a dat foc unor căpiţe de fân, piromanul a încercat să-i împiedice pe pompieri să stingă focul.

Ieri după amiază, poliţiştii din comuna Hlipiceni au fost sesizaţi printr-un apel de urgenţă 112 cu privire la faptul că în gospodăria familiei Tâncu Vasile şi Ecaterina din Hlipiceni a izbucnit un incendiu, la nişte căpiţe de fân din curtea gospodăriei.  La faţa locului a sosit un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţiei Truşeşti,  care în primă instanţă a fost împiedicat să pătrundă în curtea locuinţei pentru a stinge incendiul de către Critinel Tâncu, de 39 ani, fiul proprietarilor, care a declarat că el a provocat incendiul.

Întrucât focul ameninţa să se extindă la anexele şi gospodăriile învecinate, iar  Critinel Tâncu continua să adreseze ameninţări echipajului de Pompieri, împiedicând accesul acestora în gospodărie, poliţiştii au procedat la imobilizarea şi conducerea bărbatului la sediul postului de poliţie. Imediat pompierii au pătruns în gospodărie, procedând la stingerea şi lichidarea incendiului, evitându-se astfel afectarea anexelor sau gospodăriilor învecinate.

Având în vedere comportamentul violent al făptuitorului, s-a luat măsura internării acestuia la Spitalul de Psihiatrie Botoşani, în vederea examinării de specialitate.  Întrucât primele cercetări efectuate la faţa locului au stabilit faptul că prin producerea incendiului s-a creat un pericol public, în cauză se continuă cercetările faţă de Cristinel T. sub  aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, cauza urmând a fi soluţionată procedural.",  a declarat Daniela Daria, purtătorul de cuvânt al IJP Botoşani.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: