Botoşani: Nu au putut să îşi salveze bunurile pentru că ajutau alţi oameni

Patru pompieri din Dorohoi s-au trezit cu casele inundate în timp ce ei ajutau sinistraţii din alte localităţi. Inundaţiile din localitate i-a surprins pe cei patru la Rădăuţi Prut, unde ajutau oamenii să îşi protejeze casele, iar anunţul că locuinţele proprii sunt inundate a fost tratat ca o glumă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dumitru Posteucă este unul dintre cei patru angajaţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Detaşamentul Dorohoi, care în noaptea când apele le-a invadat locuinţele şi le-au distrus bunurile, erau plecaţi în alte localităţi pentru a salva oamenii din calea apelor.

„În data de 28 iunie am fost solicitaţi să ajutăm locuitorii din Rădăuţi Prut. Am plecat cu colegii de la Detaşamentul Dorohoiu şi i-am ajutat la încărcarea sacilor cu nisip. În jur de opt seara am fost detaşaţi în localitatea Pomîrla, unde apa a ajuns şi la un metru şi jumătate. Dupa Pomârla am ajuns în Vîrnav, unde am ajutat la evacuarea sinitraţilor", îşi aminteşte Dumitru Posteucă.

Vestea că locuinţa sa este inundată a primit-o de la un coleg de la Botoşani şi în prima fază nu i-a venit să creadă.

Citiţi mai multe în  de vineri.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările