Botoşani: Nu toţi oamenii străzii pot fi finanţaţi de municipalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii străzii se pot adăposti în noul centru din Prundu
Oamenii străzii se pot adăposti în noul centru din Prundu

Centrul Social de Urgenţă poate adăposti un număr maxim de 40 de persoane. Odată cu răcirea vremii, tot mai multe persoane au început să se adreseze centrului pentru un pat cald pe timp de noapte.

"Oferim adăpost şi hrană în cadrul centrului, acte de identitate pentru cei care nu au. Numărul persoanelor fără adăpost a crescut, drept dovadă şi numărul solicitărilor scrise care apar", a declarat Ioan Negru, şeful Centrului Social de Urgenţă Pentru Persoane Fără Adăpost.    

Până la prima ninsoare, Centrului Social de Urgenţă Pentru Persoane Fără Adăpost va fi plin, însă pe străzi vor rămâne aproape 100 de persoane fără adăpost. Fără un loc cald pe timp de noapte şi fără masa gratuită la Cantina de ajutor social, unde zilnic mănăncă numai 120 de persoane. Înfriguraţi şi flămânzi, oamenii străzii apelează la mila medicilor din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor unde nu pot rămâne mai mult de căteva ore, până trece noaptea.

"Noi nu îi putem ţine mai mult de o noapte. Le dăm un ceai cald şi ceva de mâncare şi îi dirijăm către central de noapte. Cei cu etilism sunt direcţionaţi către Spitalul de Psihiatrie, unde sunt ţinuţi mai mult timp. În funcţie şi de temperaturile de afară", a precizat şeful Unităţii de primire a Urgenţelor, Petrică Rădăuceanu.

Cantina de ajutor social şi Centrului Social de Urgenţă Pentru Persoane Fără Adăpost cheltuie anual peste 300.000 lei pentru ajutoarea persoanelor fără adăpost şi fără venituri. Cheltuielile Unităţii de Primire a Urgenţelor şi a Spitalului de Psihiatrie nu mai sunt contorizate pentru că nu pot fi decontate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite