Botoşani: Un liceean s-a înecat în această seară în Siret

Botoşani: Un liceean s-a înecat în această seară în Siret

Botoşani: Un liceean s-a înecat în această seară în Siret

Băiatul de 17 ani a sărit în apă să îşi salveze prietena. Cei doi liceeni împreună cu alţi doi colegi veniseră la iarbă verde cu un cort şi voiau să înnopteze pe malul apei. Părinţilor le-au spus că merg la un concert rock la Suceava. Trupul liceeanului a fost găsit în jurul orei 20.00 de către scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

Tragedia a avut loc în jurul orei 18.00 în dreptul localităţii Bucecea. Bogdan H. (17 ani) împreună cu prietena sa şi alţi doi colegi de şcoală au venit pe malul rîului Siret la un picnic. Cei patru liceeni cu vîrste de 16 şi, repectiv, 17 ani au întins cortul şi au făcut un grătar ,, La un moment dat, tânăra de 16 ani s-a băgat în apă să se scalde dar, pentru că nu ştia să înoate, a fost luată de curenţi. Pentru că era singurul care ştia să înoate, Bogdan Hogea s-a aruncat în apă şi a reuşit să o împingă pe prietena sa la mal. El însă a fost înghiţit de ape sub privirile îngrozite ale celor trei prieteni care au sunat la 112,, a declarat cms. şef Gheorghe Balan, şeful Poliţiei Bucecea.  

10 pomperi dintre care trei scafandri l-au căutat pe tânăr mai bine de trei ore pe fundul apei. O firmă de construcţii face excavări în zonă iar fundul râului Siret este plin de gropi adânci chiar şi de şase metri. Pompierii cred că un curent l-a tras pe liceeanul de 17 ani pe fundul apei.,, Scafandrii sunt la prima lor misiune. După jumătate de oră de căutări pe fundul apei, l-au găsit pe băiat. Acesta era mort de mult timp,, a declarat cpt. Narcis Jachel, şef echipă de intervenţie ISU Botoşani.  Medicii nu exclud însă nici varianta ca tânărul să fi făcut infarct din cauza apei foarte reci. Cauzele morţii vor fi stabilite în urma necropsiei.

Mama liceeanului a avut un şoc
Picnicul pe malul râului şi noaptea  pe care urmau să o petreacă aici , trebuia să fie  o mare aventură pentru cei patru liceeni. Noaptea trecută şi-au petrecut-o într-un bar din oraş şi şi-au minţit părinţii că vor mergeastăzi la un concert rock la Suceava. Anunţată de poliţişti că fiul ei este mort, mama liceeanului a avut un şoc puternic. Disperată, femeia a încercat să afle răspunsuri de la prietenii fiului ei cărora încă nu le vine a crede că Bogdan este mort. ,, Daţi-ne voie să îi acordăm primul ajutor pentru că suntem voluntari la Crucea Roşie,, le-a cerut prietena liceeanului pompierilor imediat după scoaterea cadavrului din apă.  Poliţiştii au început cercetările. Se pare că , cei patru adolescenţi sunt elevi la Liceul Industrial,, Elie Radu,, din Botoşani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: