Botoşani: Invalizi cu pensii mai mici sau deloc pentru că s-au însănătoşit!

Botoşani: Invalizi cu pensii mai mici sau deloc pentru că s-au însănătoşit!

Botoşani: Florin Lazariuc este unul dintre zecile de falşi invalizi prinşi de poliţie

34 de persoane,care beneficiază de pensii de invaliditate , vor lua bani mai puţini de la stat pentru că handicapul s-a redus. Alţi trei nu vor mai primii pensii pentru că s-au însănătoşit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 12.000 de persoane din tot judeţul încasează pensii de invaliditate cuprinse între 350 şi 1500 de lei în funcţie de gradul de handicap.

Peste 1400 de dosare au fost verificate zilele acestea de Casa Pensiilor care a aflat astfel că 34 de pensionari vor încasa indemnizaţii mai mici pentru că s-au mai pus pe picioare. „ În aceste cazuri, gradul de invaliditatea s-a schimbat de la II la III şi, prin urmare, pot munci cu normă redusă iar pensia va fi micşorată" a declarat Cătălin Dupir, purtător de cuvânt Casa Judeţeană de Pensii.

Trei invalizi nu vor mai încasa d eluna viitoare bani de la stat pentru că actele medicale arată că sunt sănătoşi şi buni de muncă.

La nivelul judeţului, 471 de persoane suferă de invaliditate de gradul I, 6329 de gradul II şi 5225 de gradul III.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările