Botoşani: Gheorghe Carmocanu va primi astăzi ordinul privind destituirea sa din funcţie

Măsura a fost luată în urma unor sesizări privind posibile fraude la examenul de titularizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Titularizare 2010: Cei peste 900 de candidaţi vor afla care dacă au obţinut sau nu un post de titular. După examinare apare şi prima demitere din IŞJ

Ordinul privind revocarea din funcţia de inspector general adjunct a lui Gheorghe Carmocanu a fost emis vineri, 16 iulie, de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Nu este motivată eliberarea din funcţie a domnului inspector general adjunct Gheorghe Carmocanu. Ordinul ministrului Daniel Funeriu îi va fi înaintat domnului Carmocanu astăzi şi va intra în vigoare din momentul comunicării acestuia. Îmi pare rău că a aflat din presă", a declarat Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.

Gheorghe Carmocanu este schimbat din funcţie în urma unui scandal în care a fost implicat în timpul examenului de titularizare de pe 14 iulie, la care a participat şi soţia acestuia, fiind acuzat de tentativă de fraudare.

"Numele soţiei acestuia este asociat cu un incident petrecut după închiderea probei de titularizare. Este o anchetă în desfăşurare şi până laq finalizarea acesteia nu vă pot da mai multe informaţii", a adăugat Ada Macovei.

Gheorghe Carmocanu a ocupat funcţia de inspector şcolar adjunct un şi jumătate, el preluând atribuţiile fostului inspector Adrian Lăcătuş. Atribuţiile sale la IŞJ vor fi preluate de fostul său omolog, Horia Negrescu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările