Botoşani: Fosta conducere de la Arca judecată pentru evaziune fiscală

Botoşani: Fosta conducere de la Arca judecată pentru evaziune fiscală

Atât a mai rămas din fosta fabrică de cauciuc Arca SA

Foştii directori ai fabricii de cauciuc Arca SA au fost trimişi în jucdecată pentru evaziune fiscală.  Ei au prejudiciat statul cu 1,2 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, fostul director executiv Beniamin Ioan Dumitras şi  fostul director economic Gheorghe Mada, care în prezent sunt stabiliţi în municipiul Piteşti, ar fi prejudiciat statul ce peste un million de lei.

"Cei doi, care au condus societatea între anii 2000 şi 2006, au profitat de faptul că o altă firmă, SC Elprod SRL care a deţinea pachetul majoritar de acţiuni de la Arca  apartinea preşedintelui consiliului de administraţie Elian Draghici si au făcut livrari de matriţe cu documente false. Au făcut operaţiuni comericale ireale şi au dedus în mod illegal TVA-ul şi s-au sustras de la plata impozitului pe profit  cu suma de  1,2 milioane de lei.  Iniţial prejudicial era de 1,8 milioane de lei. Au mai fost cercetaţi şi pentru abuz în serviciu pentru că au cumpărat apartamente în China, dar în acest caz s-a dat soluţie de neîncepere a urmăririi penale, ca în final să fie trimişi mîn jduecată pentru evaziune fiscală",  a declarat procurorul Aurel Simion.

 Între timp, fabrica de cauciuc nici nu mai există fizic, ea fiind vândură şi demolată pentru a se construe în locul ei un hipermarket.    Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, foştii directori ai fabricii riscă între doi şi opt ani închisoare.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: