Botoşani: EXEMPLU: Un ofiţer în rezervă a renunţat la pensia lunară de 24.000 de lei pentru un salariu de 10 ori mai mic

288.000 de lei pensie militară a primit de la stat anul trecut actualul şef Poliţiei Comunitare. În decembrie a renunţat la aceşti bani ca să fie şef al Poliţiei Comunitare pentru un venit lunar de 2400 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

23 de ani, Ioan Onuţu a fost ofiţer activ în cadrul M. Ap. N. De-a lungul carierei militare a fost şef de compartiment resurse umane, apoi şef de stat major - prim locţiitor al comandantului. În anul 2005 a ieşit la pensie iar statul i-a acordat o indemnizaţie fabuloasă de 24.000 de lei/lunar. Mai exact, din 2005 până anul trecut, fostul şef de stat major a încasat anual 288.000 de lei.

Află alte poveşti incredibile din viaţa bugetarilor

Deşi pare incredibil, în decembrie 2009, Ioan Onuţu a renunţat la pensia militară uriaşă pentru un salariu de 10 ori mai mic la Poliţia Comunitară. Decizia a luat-o atunci când postul de directorul executiv al instituţiei a rămas vacant după demisia lui Vasile Răileanu, ofiţer în rezervă cu un venit de 67.200 de lei.

Ioan Onuţu câştigă lunar un salariu de 2400 de lei. Are doar 51 de ani şi vrea să fie activ,, Nu pot sta acasă cu mâna pe telecomandă. Toată viaţa mea am muncit" a declarat Ioan Onuţu.


Ioan Onuţu recunoaşte că viaţa se vede altfel când câştigi de 10 ori mai puţin dar este mulţumit. Din pensia militară fabuloasă nu a pus nimic deoparte şi se descurcă acum ca mai toţi bugetarii. ,, Am un apartament de 90 de m.p,  un Cielo din 2005 şi o fată la facultate pe care trebuie să o ajut financiar. Asta e toată averea mea" a mai spus ofiţerul.


Urmăreşte zilnic campania ,, VIAŢĂ DE BUGETAR" în şi trimite sugestii pe botosani@adevarul.roDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările