Botoşani: Canicula fugăreşte bolnavii din spitale

Botoşani: Canicula fugăreşte bolnavii din spitale

Botoşani: Bolnavii preferă să stea sub copacii din faţa spitalului

Pacienţii s-au mutat în curtea unităţii din cauza căldurii insuportabile din saloane. Patru persoane au leşinat din cauza căldurii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Răcoare este doar pe holurile Spitalului Judeţean unde s-au montat aparate de aer condiţionat. În saloane, bolnavii se coc de căldură. „ Cred că sunt 35 de grade la amiază în salon. Nu se poate respira. Ziua faci saună iar noaptea te termină ţânţarii", a spus Ilie Munteanu, unul dintre bolnavii internaţi pe secţia de cardiologie.

Botoşani: Canicula a făcut primele victime

De aceeaşi părere sunt şi colegii săi de salon care preferă să stea ore întregi la aer în curtea spitalului decât să leşine de caldură în saloane. „Noi suntem cardiaci iar căldura este inamicul numărul 1. Ne sufocăm în saloane şi nici o aerotermă nu avem voie să punem că le facem cheltuieli", a spus Simion Huţanu, pacient.

Deja infirmierele au scos de la naftalină cearşafurile albe pe care le vor monta, ca în fiecară vară, la geamuri în saloanele de la etajele superioare. Asta mai ales că meteorologii anunţă că va fi tot mai cald. " Noi am pregătit personalul care va acorsa apă şi primul ajutor populaţiei. Rămâne ca primăria să monteze corturile şi suntem gata să intervenim", a spus Lidia Onofrei, purtător de cuvânt Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: